promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
18 ezer éves kutyakölyköt találtak, olyan, mintha csak aludna – videó
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tudósok nem tudták eldönteni, hogy farkas- vagy kutyakölyökkel van-e dolguk a lelet kapcsán, ezért lett a neve Drogo. Még a DNS-viszgálat sem segített eldönteni a kérdést – írja az Independent.

Annyit azonban sikerült megállapítani, hogy Drogo hím, és valószínűleg kéthónaposan halt meg, tetemét pedig az örökös fagy, a premafroszt zárta magába. Ezidáig. A halál időpontját is sikerült bemérni, a vizsgálatok szerint körülbelül 18 ezer évvel ezelőtt vesztette életét Drogo. A permafroszt amúgy olyan földet jelent, amely legalább két éven keresztül fagyott állapotban volt.

A kutyakölyök amúgy nagyon jó állapotban maradt ránk, Drogónak épségben megmaradtak a tejfogai, a karmai, a vastag szőre és a szempillái is, 

tényleg úgy fest, mintha csak délutáni sziesztáját végezné, és bármelyik percben felkelhetne.

 

A lelet azért is érdekes, mivel valószínűleg egy köztes állapotot, egy evolúciós átmenetet örökített meg: azt, amikor a vad farkasokból elkezdődött az átalakulás háziasított kutyákká.

Ha a későbbi kutatások során kiderül, hogy Drogo kutya, akkor ő lesz a valaha ismert legöregebb kutya, mondhatni úgy is, hogy az első kutya.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás