promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A magyar utakon megjelent valami, ami a frászt hozta az emberekre

A magyar utakon megjelent valami, ami a frászt hozta az emberekre

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Ilyet talán még senki nem látott itthon a főúton, nem is tűnik túl jó ötletnek ezzel közlekedni.

A magyarországi közlekedési morálról hosszasan és mélyreható módon lehetne beszélni, és szinte biztos, hogy arra a pontra lyukadna ki a dolog, hogy bőven van még hová fejlődni. Gyorshajtók, telefonsimogatók, büntetőfékezők garmadája ül kormány mögé minden egyes nap, és mi sem jelzi jobban a probléma méretét, mint hogy nem a közlekedők viselkedésének javulását várják, hanem a KRESZ-t igyekeznek olyan módon átírni, hogy elvegyék a kedvüket a rendszeresen szabálytalankodóknak.

Persze vannak egészen extrém esetek is, mint amikor valaki szemből hajt fel az autópályára, vagy éppen gyalog indul el a leállósávban. Az életveszélyes helyzetek sorát bővíti az a merész „fekvőbringás” is, aki úgy gondolta, jó ötlet a nem mindennapi szerkezettel felhajtani egy főútra:

„Szeretném tudni ez a lábbal hajtható valami mennyire biztonságos egy főúton? Mesziről először azt hittem egy dobozt fúj a szél. Látszanak a méretek, az én autóm sem magas. Egy kamionnak még nehezebb észrevenni.Kíváncsi lennék egy közlekedésbiztonsági szakember véleményére. Remélem épségben hazaért ez a kamikaze pilóta. A 33-as főúton haladt,2024.07.19-én”

– írta a BpiAutósoknak a szemtanú, és természetesen videót is mellékelt hozzá.

Mint a lap kiderítette, főhősünk egy úgynevezett rekumbenssel haladt, ami egyfajta fekvőbicikli, mely ebben az esetben burkolatot is kapott. A szerkezet amúgy nem olcsó mulatság, és nem árt hozzá némi rutin sem, ugyanis főleg kisebb sebességnél hajlamosak erőteljesen imbolyogni, ami kamionok szomszédságában nem a legjobb ómen.

A vélemények megoszlottak a jármű láttán – mint ahogy az a videóból is kiderült, mindenesetre olyan is akadt, aki megvédte a különc bringást (ki tudja, talán éppen ő tekert bőszen a 33-ason):

„Ez egy kerékpár... nincs tiltó tábla, nincs kerékpárút, szabályosan közlekedik. És egy KR200-as se sokkal nagyobb, de még egy Suzuki Cappuccino is alig magasabb. Valahogy szokás szerint mindneki fordítva ül a lovon. Attól, hogy a fél világ átült 2,5 tonnás 2 méter magas terepjárókba még nem kéne minden kisebb járművet letarolni”

– írta egy kommentelő.