promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen kegyetlen tragédiát még nem rögzítettek hazai autópályán: egy kamion fékezés nélkül rohant bele a sorba, senki nem állt meg segíteni

Ilyen kegyetlen tragédiát még nem rögzítettek hazai autópályán: egy kamion fékezés nélkül rohant bele a sorba, senki nem állt meg segíteni

Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Odafigyeléssel megelőzhető lett volna a szörnyű halálos baleset, melyről videó is készült.

Három kamion ütközött péntek délelőtt az M1-es autópálya 123-as kilométerénél, a Hegyeshalom felé tartó oldalon, a Győr-Pápa csomópontnál, a baleset következtében egy ember azonnal életét vesztette, hárman pedig megsérültek – köztük egy gyermek is.

A karambol akkora erejű volt, hogy az egyik teherautó utasfülkéje a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Közösségi oldalán a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő egy videót is közzétett a tragédiáról, pontosabban az azt megelőző pillanatokról.

„Halálos balesetről készült felvételt, kegyeleti okokból soha nem adunk közre, de a pénteki baleset, a felvételek alapján nagyobb követési távolsággal és odafigyeléssel elkerülhető lett volna. Így azért, hogy felhívjuk a figyelmet és így később esetleg megmentsük mások életét, közzétesszük a videót”

-írják.

„A baleset előtti- és utáni pillanatokat megmutatjuk, de tiszteletben tartva az elhunyt emlékét és a család gyászát, a baleset pillanatát kegyeleti okokból nem. A felvételen látszik, hogy különösebb ok nélkül fantomdugó alakult ki, a kamionok vészvillogóval gurulnak. Mindenki lassít. A követési távolság csekély, szinte nulla! Ide érkezik meg fékezés nélkül egy kamion és csapódik bele a sorba.”

Mint azt az MKIF megírta, a követési távolság és az odafigyelés hiánya vezethetett a szörnyű karambolhoz, ám a közlekedők viselkedése is hagyott kívánnivalót maga után, hiszen senki nem állt meg segíteni a karambolt követően, a túloldali pályán pedig a bámészkodók és fotózók/videózók miatt csaknem hét kilométeres torlódás alakult ki.

„Továbbra is kérünk mindenkit, hogy ha balesethez ér, ne kezdjen el videózni, fotózni! Ezzel csak újabb balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki, veszélybe sodorva így mások életét! Arról nem is beszélve, hogy senki sem szeretné egyik rokonát, családtagját, ismerősét így, ilyen kiszolgáltatott helyzetben látni. Ha van rá mód, biztonságos körülmények között, de álljunk meg segíteni."

– tették hozzá.