promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 4-es főút közepén száguldott egy ámokfutó kamionos, vérfagyasztó videó készült, életeket mentett a helyzetfelismerés
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Centiken múlt a tragédia, két sofőr is példaértékűen reagálta le egy harmadik őrült manőverét.

Akik számára mindennapos az országúti, autópályás vezetés, annak nem mondunk újat azzal, hogy egy átlagos nap is felér egy túlélőtúrával. Annyi életveszélyes és hihetetlen eset történik Magyarország útjain, hogy lehetetlen lenne csokorba szedni, csupán kiemelni tudunk egy-egy valóban nagyon extrém esetet.

Persze lehet itt beszélni a KRESZ átalakításáról, a fix traffik kihelyezéséről, a legnagyobb probléma továbbra is az, hogy a legtöbben rohannak, fél perc várakozás után már villognak, dudálnak, mutogatnak, és olyan manőverekbe is belemennek, aminek halál lehet a vége. Hogy a fejekben vagy a túlzott elvárásoknak van-e ebben nagyobb szerepe? Ez már egy másik kérdés, de foglalkozni fogunk ezzel is!

Olvashatjuk a szlogent a pályák mentén, hogy „mindenkit hazavárnak”. A négyesen, vészjósló és régóta ismert „becenevén”, a „halálúton” úgy látszik ez nem annyira egyértelmű dolog egyesek számára.

Ezúttal nem történt tragédia, ám ez nem a középen elszáguldó, türelmetlenül előző, ám azt normálisan befejezni képtelen kamionosnak volt köszönhető. Hanem azoknak, akik észlelve a veszélyt satufékezve lehúzódtak.

"Tegnapi napon dél körül a 4-es számú főúton Püspökladány és Karcag között sikerült a kamionnak valami érthetetlen manővert kiviteleznie. Szerencsére sérülés nem keletkezett, csak kisebb anyagi kár”

– írta a keddi esetről a kamerás autó vezetője a BpiAutósoknak.

És itt álljunk is meg egy pillanatra, mert szó nincs arról, hogy a tisztességes kamionsofőröket ezért meg kellene hurcolni, sőt, ők is legalább ekkora veszélyben vannak felelőtlen kollégáik miatt. Erre a tökéletes példa a kommentek között olvasható:

„Ezzel a jó képességűvel én is találkoztam tegnap! Ugyan ezt csinálta, még be is intett! Én is kamionnal voltam! Van róla felvételem”

– írta. Már csak az a kérdés, hogy miért nem lehet rendszámmal elküldeni a felvételt a munkáltatónak, mielőtt valakinek idő előtt véget ér az élete egy ilyen ámokfutó miatt?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás