promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet, kamiontragédiát előzött meg a hős Sebestyén Balázs az autópályán, aztán kiderült valami róla, amire senki nem számított

Döbbenet, kamiontragédiát előzött meg a hős Sebestyén Balázs az autópályán, aztán kiderült valami róla, amire senki nem számított

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A történet lényegi részén ez mit sem változtat, Balázs olyat tett, amire mind büszkék lehetünk! Videón a necces helyzet.

Az autópálya veszélyes üzem, a magyar sztrádákon is egyre csak növekszik a tranzitforgalom, ami rengeteg teherautóval jár. Főleg a külföldi fuvarozók esetében jelentős probléma, hogy nem tartják be a KRESZ-t, ami komoly bonyodalmakhoz, balesetekhez is vezethet.

Olyat is viszonylag gyakran hallani, hogy valaki eltéveszti a felhajtót, esetleg a lehajtónál akadnak problémái, és ahelyett, hogy a következőnél korrigálná a hibáit, öt perc időspórolás miatt a többi közlekedőt veszélyezteti. Ilyenekből szokott az lenni, hogy forgalommal szemben halad egy sofőr, vagy tolatva próbál a felhajtóra visszajutni. Mindezekről persze a legtöbbször felvétel is készült, hiszen az autópályák bőséggel el vannak látva kamerákkal.

Az azonban meglehetősen ritka és extrém esetnek számít, hogy egy kamion halad forgalommal szemben, nem mellesleg óriási balesetveszélyt rejt magában. Most viszont ez történt, és ami a legfontosabb, hogy sikerült megállítani a vezetőjét, mielőtt még tragédia történt volna.

Mint a Magyar Közút posztjából kiderült, az alacskai pihenőhelyről hajtott ki az M0-ra a kamion, majd közel 7-8 kilométert halad forgalommal szemben a lengyel sofőr. Hiába villogtak neki, össze-vissza haladt, a külső- és a leállósávban is, lassítani pedig nem nagyon akart.

„És amit eddig senki sem tudott, hogy ki állította meg a kamionost? Nos, ő nem más volt, mint Sebestyén Balázs! Neki köszönhetően nem történt tragédia a forgalmas úton”

– írták, gyorsan hozzátéve, hogy nem a rádiós, hanem a névrokona volt a hős, aki a Dunakeszi mérnökség útellenőreként dolgozik.

A hajmeresztő esetről egyébként videó is készült:

„A közutas Balázsunkat egyébként a kollégák csak Celebként becézik és oszlopos tagja kollektívánknak”

– írják. Ezúton is óriási gratuláció Balázsnak, vigyázzon magára odakinn, és a többi közlekedő is vigyázzon rá és munkatársaira is!