promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hat hónapos kisfiú és testvére maradt félárván a tragikus mérai vonatbaleset után, megtörten nyilatkozott az egyik áldozat édesanyja

Hat hónapos kisfiú és testvére maradt félárván a tragikus mérai vonatbaleset után, megtörten nyilatkozott az egyik áldozat édesanyja

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A szörnyű tragédia családokat tett tönkre, zokogva mutatta lánya képét a megtört anyuka.

Továbbra sem tudni, milyen okból hajtott a sínekre az a sofőr, akinek pirosat jelzett a fénysorompó a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Méránál, ahol az érkező vonat nagyjából 100 km/órás sebességgel tarolta le az autót, amiben hárman ültek. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a jármű motorja kiszakadt, a karosszéria egy részét pedig maga alá gyűrte a mozdony.

A balesetet az autóban ülők közül senki nem élte túl, a kormány mögött ülő férfi és két női utasa is a helyszínen életét vesztette. A férfi után két gyermek, egy hat hónapos kisfiú és egy hatéves kislány maradt félárván, az egyik nő egy 12 éves kislányt nevelt.

A harmadik áldozat édesanyja megtörten nyilatkozott a TV2-nek a felfoghatatlan tragédiát követően:

„Egy angyal volt. Nem tudják a gyerekei sem feldolgozni, ezt a helyzetet, hogy már nincs közöttünk. Ilyen súlyos tragédia...egy életerős nő volt. Kitaníttatta őket, a gyerekeknek élt”

– mondta.

„Nem csak magunkat, meg a lányunkat siratjuk, azokat is, akik velük voltak. Mind a hárman meghaltak, ez egy igazi tragédia. Ennél rosszabb nincs”

– mondta a nő édesapja.

A híradó értesülései szerint az autóban ülők munkába indultak. Az átkelőhely, ahol a baleset történt, jól belátható, a MÁV szerint működött a fénysorompó. Az áldozat szülei nem hibáztatják a férfit, aki állításuk szerint szívbeteg volt.

„A fiatalembert Daninak hívták, 30 éves volt, ő is ide nősült. Nem tudom hibáztatni, mert állítólag nem volt rendben a szíve”

– fogalmazott a gyászoló anya.

Idén ez volt a 31. baleset a magyarországi vasúti átjárókban, melyekben öten vesztették életüket. A Méra és Encs között bekövetkező tragédia okait még vizsgálják a hatóságok. A roncsról a MÁV is közzétett egy fotót, egyben minden közlekedő figyelmét felhívta arra, hogy tartsák be a KRESZ szabályait.