promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
192-szer bukott meg a KRESZ-vizsgán, mindenáron jogosítványt akar szerezni
Borítókép:  A kép csak illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenáron meg akarja szerezni a jogosítványt, de a KRESZ-vizsgán sem tud túljutni.

Korábban hallottunk már egy tokiói férfiról, aki 50 évig vezetett jogosítvány nélkül, amíg le nem bukott. Most viszont egy olyan rekorderről számolunk be, akinek az az életcélja, hogy megszerezze a jogsit, azonban a KRESZ-vizsgán egyszerűen képtelen átmenni.

Lengyelországban, Piotrków Trybunalskiban él egy 50 éves férfi, aki immáron 17 éve próbálja megszerezni a jogosítványt, és ez alatt az idő alatt összesen 192-szer bukott meg a KRESZ-vizsgán. A férfi azonban nem akarja feladni, továbbra is lázasan próbálkozik a jogosítvány megszerzésével, ami egyelőre úgy tűnik, hogy lehetetlen küldetés a számára. A rekorder már több millió forintnak megfelelő zlotyt dobott ki az ablakon, és úgy látszik, nem sajnál még több pénzt áldozni erre.

A férfi története nemcsak a helyi, de a nemzetközi média figyelmét is felkeltette, hiszen még sosem hallott senki olyanról, hogy valaki csaknem 200 alkalommal megbukott a KRESZ-en.

Lengyelországban egyébként más szabályok vannak a jogosítvány megszerzését illetően: például nincs korlátozva, hogy hány alkalommal lehet megpróbálkozni a KRESZ-vizsgával, ráadásul a sikertelen vizsgát tett sofőrjelöltek soron kívüli alkalmassági vizsgálatra sem küldhetők.

Persze felmerült már, hogy talán Lengyelországban is szigorúbb szabályokra lenne szükség a vezetésre alkalmasság megállapításához: szóba került például, hogy egy vizsgázó legfeljebb 20-szor próbálhassa meg a vizsgát, ugyanis ha valaki ennyire képtelen elsajátítani és alkalmazni a közlekedési szabályokat, az soha ne is üljön autóba és ne vezessen, mert komoly veszélybe sodorhatja nemcsak a saját, de a forgalomban közlekedő többi sofőr életét is.

(vezess.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás