promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Olyan idő jön, amire kevesen számítottak, most közölték a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés

Olyan idő jön, amire kevesen számítottak, most közölték a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ilyen idő várható majd Magyarországon az elkövetkező napokban.

Az elmúlt napokban sokat lehetett arról olvasni, hogy lehűlés és hidegfront, hiszen ezek érintették a Kárpát-medencét, a figyelmeztető előrejelzéseken is azt lehetett olvasni, hogy sok vármegyét érinthetnek záporok és zivatarok Magyarországon. Sok esetben pedig felhőszakadást, azaz intenzív esőt is jelzett a térkép néhány vármegyére az elmúlt napokban.

Még mára is lehet olvasni a HungaroMet figyelmeztető előrejelzéseket gyűjtő oldalán, hogy bizony zivatarok még ma is érhetik az országot, összesen nyolc vármegye virít citromsárgán a térképen:

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Békés vármegye, Csongrád-Csanád vármegye, Hajdú-Bihar vármegye, Heves vármegye, Nógrád vármegye, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

Azt is olvashatjuk a HungaroMet oldalán, hogy ma déltől estig hozzávetőlegesen az Eger-Békéscsaba vonal környezetében a záporok mellett néhány zivatar is kialakulhat.

Ám pénteken már megint változás jön, és a térkép nem jelez semmi veszélyeset.

A HungaroMet videós előrejelzéséből pedig azt is megtudhatjuk, hogy visszatér a strandidő. Napos idő jön majd kevés felhővel, illetve csapadék sem lesz majd. Azt is megjegyzik a meteorológusok, hogy az átmeneti lehűlés után ismét szárazabb és melegebb léghullámok érkeznek majd a Kárpát-medencébe.

És hogy pontosan milyen időre lehet majd számítani az ország egyes részein, milyen hőmérsékletekkel? A térképes-videós előrejelzésből ez is kiderül majd részletesen lebontva az országra, és előretekintenek a meteorológusok, megnézhetitek azt is, hogy a jelenlegi előrejelzések szerint mi várhat ránk maj a hétvégén.