promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vérciki helyzetbe hozta Vidnyánszky Attila Udvaros Dorottyát, nem ő mondta a híressé vált mondatot: a Nemzeti egyik színészétől származik az, hazugság volt a Partizán interjú?

Vérciki helyzetbe hozta Vidnyánszky Attila Udvaros Dorottyát, nem ő mondta a híressé vált mondatot: a Nemzeti egyik színészétől származik az, hazugság volt a Partizán interjú?

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A Nemzeti Színház igazgatója és a társulat színészei és színésznői közötti heves vita nyomán Udvaros Dorottya interjút adott, ám Vidnyánszky egy nagyon kellemetlen leleplezéssel állt elő a színésznő kijelentései kapcsán.

A tavaly novemberi incidens óta nem csillapodnak az indulatok: a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadás közben történt súlyos baleset hatásai még mindig érződnek, hiszen Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót is meg kellett műteni a baleset után és a művészek nem is hagyták annyiban a történteket.

A baleset nyomán belső vizsgálat indult, Vidnyánszky pedig lemondott, aztán egy hatalmas csavarral mégis visszavonta lemondását. A hatalmas botrány nyomán többen is megszólaltak az ügyben, így Udvaros Dorottya is, aki a Partizánnak adott egy interjút a történtek kapcsán, az interjú azonban eljutott Vidnyánszkyhoz is, aki kiborult az elhangzottakon és tiszta vizet öntött a pohárba.

Vidnyánszky Attila biztos abban, hogy Udvaros Dorottya valótlan állításokat tett a Partizánnak adott interjújában a Nemzeti Színházról és igazságtalan bírálatokat fogalmazott meg vele szemben is. A színház igazgatója szerint azonban az, amit a színésznő mondott "komolytalan vagy legalábbis nem több hangulatkeltésnél".

A rendezőnek az is megütötte a fülét, hogy Udvaros "látszattevékenységnek" nevezte az interjúban a színházban indult belső vizsgálatot a baleset kapcsán. Vidnyánszky hangsúlyozta, meglátása szerint "ezek nem kifejezetten kollegiális gesztusok" a színésznő részéről, de azért is megszólta Udvarost, amiért elmondása szerint a színésznő két társulati ülésre sem ment el, helyette a a médián keresztül folytat párbeszédet. A színházigazgató kiemelte:

"Az egész interjú önmagában nem okozott meglepetést, beleillik egy mintázatba. Bár az még engem is megdöbbentett, milyen mély gyűlölet vezetheti a műsorvezetőt, amikor izzadságszagú módon préselne ki Dorottyából egy-egy terhelő esetet a hozzám vagy a Nemzeti Színházban rendezők köthető megengedhetetlen viselkedésére."

Az interjú egy pontján azonban Vidnyánszky a színésznő egy olyan mondatáról rántotta le a leplet, ami szerinte kétségbe vonhatja Udvaros szavahihetőségét:

"Dorottya által nagyvonalúan nekem tulajdonított mondat nem tőlem, hanem egy általa is nagyon szeretett színésznőnktől származik: a színésznek meg kell tanulnia a díszletet. Dorottya úgy adja a számba ezt a mondatot, hogy pontosan tudja, valójában kitől származik. A megfogalmazót feledje jótékony homály, nem szeretném bevonni ebbe a rosszízű játszmába, ne hurcolják meg az egyébként igaz megállapításáért."

Forrás: Origo