promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb színész állt elő Vidnyánszky Attila mocskolódásairól kitálalva: a híres színésznő az eddigi legkeményebb ellenfele lehet a színházigazgatónak

Újabb színész állt elő Vidnyánszky Attila mocskolódásairól kitálalva: a híres színésznő az eddigi legkeményebb ellenfele lehet a színházigazgatónak

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Erre csak pisloghat a Nemzeti Színház igazgatója, váratlanul szólalt meg a színésznő, soha nem hallott részleteket is megosztott. 

A tavaly novemberben a Nemzeti Színházban történt baleset mély nyomokat hagyott a színházi világban, különösen az érintettek körében. Kiss Mari, a Jászai Mari-díjas színésznő, a Klubrádió Klubdélelőtt című műsorában nyíltan beszélt a történtekről, kifejezve együttérzését a megsérült Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval szemben.

Kiss Mari elmondása szerint végtelenül sajnálja a két művészt, különösen a pályája elején járó, tehetséges Szász Júliát. Úgy véli, hogy nem létezhet olyan díszlet, amely a színészek életét vagy biztonságát veszélyezteti. Emellett hangsúlyozta, hogy a balesetért elsősorban a rendezőt és a színház igazgatóját terheli a felelősség. A Rómeó és Júlia előadás esetében ezek a pozíciók Vidnyánszky Attila kezében voltak, és Kiss Mari különösen megrázónak találta, ahogyan a baleset után a színház vezetősége Horváth Lajos Ottóval viselkedett.

Kiss Mari szerint Horváth alázatosan viselkedett Vidnyánszkyval szemben, és nem lehet indok, hogy másik irányba indult el. Egy rendezőnek tudnia kell, miből van a színész, és figyelembe kell vennie a biztonságos díszletek készítésének fontosságát. A színészek, különösen a beugró szerepek sokaságával terhelt Horváth, rendkívüli erőfeszítéseket tettek a színházért, ami kimerítő lehet számukra.

A színésznő kritikát fogalmazott meg a Nemzeti Színház hallgatásával kapcsolatban is. Sajnálatosnak tartja, hogy a színház nem vállalja a felelősséget, és hogy a társulat tagjai hallgatnak az ügyben. Úgy véli, hogy a díjazott, komoly presztízsű színészeknek fel kellene szólalniuk, hiszen őket már nem érné retorzió.

Kiss Mari hangsúlyozta, hogy bár a színház veszélyes üzem, a vezetőségnek mindent meg kell tennie a biztonság érdekében. Az, hogy a sérült színészekkel szembeni viselkedés nem volt megfelelő, különösen fájdalmas számára. Úgy gondolja, a Nemzeti Színháznak elegánsabban és nagyvonalúbban kellene kezelnie az ügyet, támogatva a sérült művészeket, akik sokat tettek a színházért​.

forrás: Blikk