promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Horváth Lajos Ottó bevitte az eddigi legnagyobb mélyütést Vidnyánszky Attilának, ezzel pont kerülhet végre az ügy végére?

Horváth Lajos Ottó bevitte az eddigi legnagyobb mélyütést Vidnyánszky Attilának, ezzel pont kerülhet végre az ügy végére?

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Úgy tűnik, erre nem tud majd mit felelni a Nemzeti Színház direktora. 

A múlt év egyik legmegrázóbb eseménye a Nemzeti Színház színpadán történt, amikor Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia súlyos balesetet szenvedtek. Horváth Lajos Ottó a közösségi médiában osztotta meg szívszorító tapasztalatait és az általa vélt igazságtalanságokat. Számára a fizikai sérüléseken túl a legfájdalmasabb az volt, hogy Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója, őt tette felelőssé saját balesetéért.

Horváth, Szász Júliához hasonlóan, tételesen cáfolta Vidnyánszky állításait, amelyek szerint több millió forint kártérítést kaptak volna. Egy hosszú Facebook-bejegyzésben részletesen bemutatta, hogy milyen összegeket kapott a balesetével kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy a titoktartási megállapodás ellenére nyilvánosságra került információk valótlanok.

A színész szerint a Nemzeti Színház jogtanácsosa külön felhívta ügyvédeik figyelmét a peren kívüli megegyezés során megküldött dokumentumok bizalmasságára, mégis többször is hamis adatok jelentek meg az igazgató részéről az állítólagosan kifizetett összegekről, ami így igen súlyos szabályszegésnek tűnik a színész állítása alapján.

Vidnyánszky legutóbb az Origónak nyilatkozott, ahol azt állította, hogy a színészek több mint ötmillió forintot kaptak különböző jogcímeken a táppénzen felül. Szász Júlia nemrég cáfolta ezt, most pedig Horváth Lajos Ottó is részletezte az összegeket. Kiemelte, hogy nem kapott kettőmillió-négyszázezer forintos ajánlatot a biztosítótól, és jogi képviselői sem kaptak ilyen ajánlatot. Vidnyánszky állításával ellentétben sem személyes megbeszélésen, sem azóta nem érkezett konkrét, számszerű válasz jogi képviselői ajánlatára.

Bejegyzése végén Horváth határozottan visszautasította Vidnyánszky Attila azon "egyértelmű sejtetését", miszerint a színészek árulók és a Nemzeti Színház ellenségei, akiket bizonyos politikai erők mozgatnak. Horváth és Szász tavaly novemberben, a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadásán szenvedtek balesetet, és még aznap meg kellett őket műteni. A történtek után Vidnyánszky bejelentette lemondását, amit azonban Csák János innovációs és kulturális miniszter nem fogadott el.

forrás: hvg