promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szokatlan látvány fogadta Orbán Viktort Donald Trump otthonában, magyar miniszterelnök ilyet még nem látott

Szokatlan látvány fogadta Orbán Viktort Donald Trump otthonában, magyar miniszterelnök ilyet még nem látott

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Apró részlet, de vajon miről árulkodik?

Azok számára, akik elkötelezett politika fogyasztók, az utóbbi időben volt miből csemegézniük. Az orosz-ukrán háború kitörése óta persze állandóan napirenden vannak a világ vezetőinek eseményei, de kis hazánkban is zajlik az élet.

A főpolgármester választást immár hivatalosan (körülbelül harmadjára) megnyerte Karácsony Gergely (Vitézy Dávid már gratulált is), az EP-választások pedig történelmi vereséget jelentettek a hagyományos baloldali pártoknak, míg a Fidesz és a Mi Hazánk új frakciókat hozott össze magának az Európa Parlamentben - és akkor Orbán Viktor útjait még meg sem említettük.

A magyar miniszterelnök nem aprózta el a külpolitikát: a kormánypárt által behúzott önkormányzati és európai választások után hamar repülőgépre ült, és végigjárta Volodimir Zelenszkij, Vlagyimir Putyin és Hszi-csin Ping hivatalát is, hogy ezek után már az Amerikában megrendezett NATO-csúcson vegyen részt, és miután eszmét cserélt Joe Bidennel, fogta magát, és Donald Trump ex-elnökhöz látogatott el.

Hogy ezek a lépések a politikában mit jelentenek, annak elemzése nem a portálunk feladata - a modern demokrácia egyik csodája, hogy bárki találhat olyan sajtóorgánumot, ahol elolvashatja a neki tetsző (egymásól természetesen a legradikálisabban eltérő) interpretációkat.

Orbán Viktor viszont a közösségi médiás oldalán is megosztott egy videót a Donald Trumppal való találkozásáról, ami annyira parádésra sikerült, hogy alig akartunk hinni a szemünknek.

Ami nekünk különösen tetszett, az Donald Trump kúriájának az esztétikája. A republikánus elnök úgy tűnik, elkötelezett rajongója az európai barokk stílusnak, sőt, már-már rokokóba hajlóan túldíszített a hajlék - viszont ez sem igazán akadályozta meg abban, hogy a kovácsoltvas korlátra azért ráhúzza a védőfóliát, ami egy ilyen értékű ingatlannál (sajnos konkrét számot nem tudunk, de gyanús, hogy sok millió dollárról beszélünk) egészen fantasztikus, mintha nem is Floridában, hanem valamilyen balkáni országban járnánk - Ivanka Trump volt first-lady egyébként szlovén származású, de ez azért inkább a délszláv országokra jellemző óvatoskodás.

A Facebookon külön oldalak vannak dedikálva az ex-szovjet országok furcsa szokásainak, és ott néha feltűnik egy-két lefóliázott 30 éves BMW-hátsóülés, esetleg ülőgarnitúra - hát Donald Trumpnak most ezt is sikerült felülmúlnia.

A békemisszió újabb állomása, tárgyalás Trump elnök úrral.

A békemisszió újabb állomása, tárgyalás Trump elnök úrral.

Posted by Orbán Viktor on Thursday, July 11, 2024