promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akkorát bakizott Donald Trump Orbán Viktorról, hogy attól kiegyenesedik a Duna-kanyar
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az amerikai exelnök legutóbbi sajtótájékoztatóján óriásit bakizott, Magyarország döbbenten áll a jelenet előtt.

Közelegnek az amerikai elnökválasztások, és a mindig nagy figyelemmel kísért esemény most különösen a reflektorfénybe fog kerülni. Az Amerikai Egyesült Államok a nyugati világ vezető hatalma, így senkinek sem közömbös, hogy kik adják az ottani politikai vezetést.

A jelenlegi elnök, Joe Biden, és pártja, a Demokrata Párt számára a mérések alapján nehéz menetnek ígérkezik a választás. A már 2 éve tartó orosz-ukrán háborúban az amerikaiak teljes mellszélességel az ukránok pártjára álltak, és sok választó kezd belefásulni abba, hogy rengeteg adódollárt küldenek a háborús övezetbe.

Ha ez nem lenne elég, az amerikai adófizetők feje egy újabb háborús konfliktus miatt is főhet, a Hamász palesztin terrorszervezet izraeli polgárok ellen végrehajtott merényleteit követően az izraeli kormányzat háborút hirdetett a Hamász ellen, amiben Amerika mint Izrael egyik legfőbb szövetségese szintén feltétlen támogatásukról biztosították az izraeli kormányt.

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy Donald Trump újra aktivizálta magát. Joe Bidennel szemben Trump hatásosan hozza az erősember-karaktert, már többször kijelentette, hogy egyetlen telefonhívással képes lenne leállítani az ukrajnai háborút. Donald Trump elnöksége alatt kiemelt fontosságúnak tartotta a tartós közel-keleti béke megteremtését különböző egyezményekkel, állítása szerint ha ő marad az elnök, biztos nem történik ilyesmi.

Legutóbbi kampányrendezvényén azonban sikerült egy óriásit bakiznia, ráadásul hazánkkal kapcsolatban. A beszéde nem volt túl egyenes logikájú, eléggé ugrált a gondolatmenetekben, de egy ponton megkérdezte a hallgatókat, hogy tudják-e ki az az Orbán Viktor, majd közölte, hogy ő Törökország vezetője, egy országé, amelyik a NATO-val (Törökországé a NATO harmadik legnagyobb hadserege) és Oroszországgal is jó kapcsolatokat ápol.

Bár Orbán Viktor politikai kommunikációjának egyik központi eleme a keleti nyitás, ott még azonban nem tart a dolog, hogy ő legyen Törökország elnöke. Valószínűleg legyen bármilyen sikeres is a keleti nyitás politikája, odáig a török-magyar kapcsolatok a jövőben sem fognak eljutni, hogy egymásnak adjanak miniszterelnököt.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás