promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ajaj: Orbán Viktor új horror szót vett elő, és szerinte ez be is következhet Magyarországon, ha nem ér véget a háború
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor sok mindenről számolt be a Twitteren, és itt hozta elő a hiperinflációt is.

Nem sokan gondoltak volna rá, hogy a háború Oroszország és Ukrajna között ennyire elhúzódhat, de sajnos megtörtént. Jelenleg sem Vlagyimir Putyin, sem Volodimir Zelenszkij nem akar engedni. A magyar kormány állandóan azt szorgalmazza, hogy meg kell nyitni a kommunikációs csatornákat a két ország között.

A probléma sajnos az, hogy Oroszország és Ukrajna tavaly márciusban tárgyalt egymással utoljára Törökországban, szóval lassan ez is már egy éve lesz. Emlegettek mindig olyat, hogy összejöhet egy Putyin-Zelenszkij csúcstalálkozó, de egyik vezető sem érezte úgy, hogy kiváló lapokkal a kezében ülhetett volna le tárgyalni, ráadásul szokás szerint el is beszéltek volna egymás mellett. Amit Oroszország akar, azt nem szeretné Ukrajna, és ugyanez a helyzet fordítva. Más kérdés persze, hogy Putyinnak, vagy éppen Zelenszkijnek végül mi jelenthetne majd győzelmet.

Nem olyan rég az Európai Bizottság és az Európai Tanács is nyilvánosságra hozta, hogy elfogadták a tizedik szankciós csomagot Oroszország ellen. 121 magánszemély illetve szervezet szerepel azon a listán, akikkel szemben beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást rendeltek el. A magyar kormány szintén támogatta ezt, de közben mindig hozzáteszik, hogy elégedetlenek ezekkel a lépésekkel.

Orbán Viktor újra megszólalt a háborúval kapcsolatban, és a Twitteren fejtette ki a világnak a jelenlegi gondolatait.

„Ha az orosz-ukrán háború folytatódik, egyre többen fognak meghalni. Ha a háború folytatódik, a hiperinfláció és a gazdasági zűrzavar veszélye továbbra is kísérteni fog bennünket. Ha a háború folytatódik, az az egész világot bekebelezheti”

- írta Magyarország miniszterelnöke, aki úgy néz ki tart a hiperinflációtól.

A magyarok számára már maga az infláció is egy horror szó, de a hiperinfláció egyenesen rettenetes lenne. Orbán Viktor ismét kifejtette, hogy az egyetlen megoldás jelenleg a béke, hogy ezek ne történjenek meg.

Közben Magyarország miniszterelnöke Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel tárgyalt ma Kairóban. Mindketten kiemelték, hogy Magyarország és Egyiptom államközi kapcsolatai immár 95 évesek és ezalatt soha nem volt olyan jó az együttműködés, mint az elmúlt esztendőkben, de persze szó esett az orosz-ukrán háborúról is.

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország tűzszünetet, és béketárgyalásokat szeretne elérni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás