promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Nemzeti színház és a Besúgó gyönyörű színésznője az életveszélyes balesete után most a pályaelhagyáson gondolkodik
Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szász Júlia egyre nagyobb sikereket ért el, mikor megtörtént a baleset, ami csak még inkább felnagyította a benne lévő bizonytalanságokat.

Szász Júlia szakmai karrerje magasan ívelt felfelé, mikor tavaly november 10-én Nemzeti Színház színésznője alatt előadás közben esett szét a díszlet, és három méteres magasságból esett a földre. Szász Júliát színésztársával Horváth Lajos Ottóval együtt életveszélyes állapotban szállították kórházba, később kiderült, hogy három bordája és egy lábszárcsontja is eltört.

Bár a színésznőt öt nap után hazaengedték a kórházból, végül további két hétre vissza kellett feküdnie, mert a bordatörés következtében egy potenciálisan életveszélyes állapot, légmell alakult ki nála.

Már akkor is lehetett tudni, hogy a fizikai és mentális rehabilitáció hónapokig is eltarthat, a színésznő most a hvg.hu-nak adott interjút, melyből kiderül, hogyan élte meg az elmúlt hónapok nehézségeit, és hogy egyre komolyabban foglalkoztatja a pályaelhagyás.

"Már a baleset előtt is [elbizonytalanodott - a szerk.], az csak ráerősített erre. Kiégési tüneteket produkáltam, és sokszor nehéz volt színpadra állnom. Az egész szakma helyzetéből adódóan is meginogtam, hogy ennek így van-e értelme. Azt éreztem, csak egyre rosszabb lesz, fullasztó volt. Cserhalmi mondta, hogy amióta a pályán van, nem volt még ilyen nehéz színésznek lenni."

Szász Júlia Kaposvári Egyetemen tanult színészetet Cserhalmi György osztályában, utána 2020-ben szinte rögtön a Nemzeti Színház tagjává vált. Korábban több kisebb szerepben is feltűnt a televízióban (A tanár, Csak színház és más semmi) és a mozikban (Seveled) egyaránt, majd fontos szerepet kapott az RTL kosztümös teleregényében, a Bátrak földjében. A színésszé válás útjáról még többet megtudhatunk az alábbi a portréműsorból, ahol a Nemzeti színésznője visszatér az iskolába:

A nagy áttörést azonban az HBO saját fejlesztésű sorozata, a Besúgó jelentette (ma már a SkyShowtime oldaláról streamelhető), ahol Katát, a tűzrőlpattant egyetemistát alakította, a sorozat és a körülötte kibontakozó óriási rajongás pedig rengeteg követőt is hozott a fiatal színésznőnek, amit elmondása szerint a mai napig sem tud igazán tudatosan kezelni, és most a balesetet követően több kellemetlen élmény is érte:

"Kaptam durva, pocskondiázó kommenteket. Amúgy nem szoktam Facebook-kommenteket olvasni, de ezekbe betaggeltek. Kiraktam az Instára egy telefonos jegyzetemet, amit még a kórházban írtam, és ebből ki lettek ollózva részletek, amiket sokan félreértettek. Úgy jött le, mintha egy megmondóember lennék, pedig én ettől ódzkodom."

Az interjúból az is kiderül, hogy a fizikai felépülése még elhúzódik, ezért hazaköltözött, mivel még a lépcsőfokok is kihívást jelentenek neki . A testmozgás egyébként is nagyon hiányzik az életéből, korábban terápiaszerűen viszonyult hozzá. Szász Júlia jelenleg folyamatosan jár kórházi rehabilitációra, és a pszichológushoz hetente van időpontja - mi nézőként innen is csak annyit kívánhatunk, hogy épüljön fel minél hamarabb, közben pedig titkon azt reméljük, hogy sok emlékezetes szerepben láthatjuk még őt a jövőben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás