promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyi volt, megszűnik a HBO Max Magyarországon
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már régóta rebesgették az érthetetlen döntést, most itthon is bevezetik, aggodalomra azonban mégsincs semmi ok.

Alig két évvel azután, hogy az HBO GO-t itthon is leváltotta a sokkal gyorsabb, és nagyobb kínálattal rendelkező HBO MAX, a Warner Bros. Discovery (a két cég összeolvadásából létrejött új gigavállalat) 2023-ban a tengerentúlon úgy döntött, hogy elhagyják az HBO címet, és a továbbiakban a streamingszolgáltatás neve egyszerűen csak Max lesz.

Miután az HBO egy jól bejáratott brand, sokan értetlenül álltak a döntés előtt, de a változtatás nem csak a nevet érintette, hanem a tartalmat is: a Maxon megtalálhatóak a Discovery nem fikciós műsorai és az Eurosport prémiumszolgáltatásai is. Most több európai térségben, köztük a Kelet-Közép-Európai régióban is megtörténik a váltás, ezért Magyarországon május 21-én frissül az új névvel ellátott alkalmazás (érdekes módon a belgáknál és a hollandoknál megmarad az HBO Max név).

Az új platform új csomagokat is jelent

A Max-on továbbra is elérhetőek lesznek az HBO legsikeresebb sorozatai, mint a True Detective, a Maffiózók, a Trónok harca, vagy az Eufória és az Elit alakulat, a Warner pedig most jelentette be, hogy a Sárkányok háza második évada június 17-én fog elindulni a Max-on, ehhez kapcsolódóan pedig rögtön két előzetest is kapott a Trónok harca előzménysorozata:

A Max egyik nagy vonzerejét a Warner stúdió nagy franchise-sikerei jelentik, mint A Gyűrűk Ura, a Mátrix, a Harry Potter, a Godzillát és King Kongot felvonultató szörnyuniverzum, vagy a DC szuperhősfilmjei, de ezek jelenleg nem mindig érhetők el az oldalon - ez reméljük változni fog. Utóbbihoz kapcsolódóan viszont érkezik a 2022-es Batman mozifilm spin-off sorozata, a Colin Farell főszereplésével készült Pingvin is.

A Warner sajtóközleménye olyan újdonságokat emel ki a mozifilmes tartalmak közül, melyek jelenleg is elérhetők az oldalon, mint a Barbie, a Wonka, vagy a Gran Turismo.

A Harry Potter sorozatot lassan már egy éve bejelentették, azóta azonban nem érkezett róla újabb hír, pedig a Max még egy kedvcsináló előzetest is összedobott hozzá, amit itt lehet megnézni:

Az igazi újdonságot azonban a nem fikciós tartalmak fogják jelenteni, például már az alapcsomag részeként is ingyen tudjuk majd streamelni a 2024-es párizsi Olimpiát. Lássuk a csomagokat:

Standard csomag:

  • A felhasználók egyszerre két eszközön streamelhetnek tartalmat.
  • Full HD-felbontás
  • Maximum 30 letöltés offline megtekintéshez
  • Párizs 2024 

 

Prémiumcsomag:

  • A felhasználók egyszerre négy eszközön streamelhetnek tartalmat.
  • Full HD- vagy 4K-felbontás, Dolby Atmos hang, ahol ez rendelkezésre áll.
  • Maximum 100 letöltés offline megtekintéshez
  • Párizs 2024 a csomag része.

 

+ Sport kiegészítő csomag

  • Ezt bármelyik csomag mellé megvásárolhatjuk, egyszerre két eszközön lehet streamelni, és magába foglalja a
  • Világ legfontosabb sporteseményeit: a Grand Slam-tornák (Australian Open, Roland-Garros,US Open) a Grand Tours versenyek (Giro d’Italia, La Vuelta a España, Tour de France), a Le Mans-i 24 órás autóverseny, és minden jelentős téli sport világbajnokságai és világkupái.
  • Eurosport 1 és az Eurosport 2 lineáris csatornáit

 

​Az árakról egyelőre nem érkezett tájékoztatás, az azonban már biztosra vehető, hogy egyelőre nem lesz reklámos csomag úgy, mint a Netflix vagy a SkyShowtime, illetve hamarosan várhatóan az Amazon Prime Video esetében - erről szóló írásunkat lásd itt:

A jelenlegi HBO Max-előfizetőknek megmaradnak a jelenlegi profiljai és megtekintési előzményei - olvasható az Index oldalán. A legtöbb esetben a HBO Max alkalmazás automatikusan frissülni fog a Max-appra, más esetekben, amikor a felhasználók megnyitják az HBO Max-appot, figyelmeztetést kapnak, hogy töltsék le az új applikációt.

Az új szolgáltatás árazása mellett, melyről a következő hetekben ígértek több információt, a legnagyobb kérdés, hogy

A RÉGI HBO GO, VALAMINT AZ ÚJONNAN REGISZTRÁLTAKNAK AZ HBO MAX INDULÁSAKOR ODAÍGÉRT, AZ ELŐFIZETÉS "TELJES IDŐTARTAMÁIG" SZÓLÓ 33%-OS HAVIDÍJ-KEDVEZMÉNY MEGMARAD-E AZ ÚJ DÍJCSOMAGOK HAZAI BEVEZETÉSÉVEL.

A Eurosport prémium SVOD-előfizetők a következő hetekben tájékoztatást kapnak majd a Max-előfizetés módjáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás