promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat a színházbotrányban: Vidnyánszky művészei közösen olyan döntést hoztak, amire senki sem számított

Váratlan fordulat a színházbotrányban: Vidnyánszky művészei közösen olyan döntést hoztak, amire senki sem számított

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Nem várt fejlemény a színházbotrányban.

Váratlan fordulat állt be a jó ideje tartó színházbotrányban. A balesetben megsérült színművészek, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó közösen olyan döntést hozott, amire senki sem számított. Folyamatosan ment az adok-kapok Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház, illetve az érintett színészek között, mindenki a maga igazát bizonygatta, mindenki más-más összegekről beszélt, hogy pontosan mik kerültek kifizetésre, aztán mind Szász Júlia, mind Horváth Lajos Ottó otthagyta az intézményt. Vidnyánszky Attila az ATV élő műsorában azt kívánta a művészeinek, hogy találjanak egy olyan színházat, ahol jobban fognak vigyázni rájuk, mint ahogy ő tette.

A botrány azóta sem ült el teljesen, mind újabb és újabb fejlemények történnek, és most is egy olyan nem várt fordulat következett be, amire talán még a Nemzeti Színház igazgatója sem számított. Ugyanis Budapest egy másik színháza máris felkereste a két művészt, akik közösen elfogadták az ajánlatot.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a következő szezonban vendégművészként igen fontos szerepet fog játszani a Centrál Színház színpadján.

Az intézmény a Facebook-oldalán tudatta a közönségükkel, hogy a Nemzeti Színházban megsérült művészek egy nagy sikerű film színpadi változatában lesznek láthatók. A Sir Anthony Hopkins és Gwyneth Paltrow főszereplésével készült 2005-ös filmből átírt színdarabot Magyarországon Puskás Tamás fogja rendezni, és egy apa-lánya párost fognak játszani benne a színészek.

A következő szezonban vendégművészként fontos szerepet játszik nálunk #SzászJúlia és #HorváthLajosOttó is. Egy nagy...

Posted by Centrál Színház on Saturday, July 20, 2024


Nem nehéz kitalálni, hogy a Bizonyítás című filmről van szó, amit John Madden rendezett, ami bár nem volt anyagi siker, de a kritikusok jól fogadták, és külön kiemelték Hopkins és Paltrow színészi játékát - utóbbit ráadásul Golden Globe-díjra is jelölték az alakításáért.

Ebben a történetben Catherine éveken át gondját viselte ragyogó szellemű, de labilis apjának, a zseniális matematikusnak. A halála után egyedül marad fájdalmával, apja jegyzeteivel és a kérdéssel: mit kezdjen önmagával. Felbukkan a nővére, Claire, aki szeretné kezébe venni húga életének irányítását. És feltűnik Hal, az egykori tanítvány, aki szeretné áttanulmányozni az öreg jegyzeteit. Miközben Catherine egyre jobban megismeri Halt, és megtudja Claire terveit, a lehető legnyugtalanítóbb problémával kell megküzdenie: vajon mennyit örökölt apja őrültségéből vagy éppen zsenialitásából?