promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vidnyánszky Attila élő adásban üzent valamit Szász Júliának, mit lép erre a színésznő?

Vidnyánszky Attila élő adásban üzent valamit Szász Júliának, mit lép erre a színésznő?

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Vidnyánszky Attila nem bírta megállni, kamerák előtt üzent Szász Júliának.

Nem csitulnak a kedélyek a Nemzeti Színház művészei körül. Tavaly az egyik Rómeó és Júlia előadáson történt egy komoly baleset, amiben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is megsérült. Az elmúlt napokban igencsak felpörögtek az események, egy nagy botrány robbant ki, miután közzétették azt a beszélgetést, ami Udvaros Dorottyával készült a Partizánban. Azóta a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila elmondta, hogy több mint 5 millió forintot fizettek ki fejenként a balesetben érintett két színésznek, majd Szász Júlia a közösségi oldalán reagált erre; azt mondta, nem igaz, amit a főrendező állít, és tételesen felsorolta, milyen pénzeket kapott eddig a baleset után.

Mindezek után a Nemzeti Színház egy közleményt adott ki, amiben maguk is felsorolták, hogy milyen kifizetések kerültek kiutalásra eddig a színésznőnek. Mindkét oldal mást mond, mindenki a saját igazát állítja, de hogy hol van az igazság, az egyelőre nem derült ki. A botrány pedig még mindig nem ült el, az ATV behívta Vidnyánszky Attilát, aki élő adásban tálalt ki arról, hogy mi is történt a színház és a művészek között, ugyanakkor nem bírta megállni, hogy ne kívánjon valamit Szász Júliának.

Vidnyánszky Attila szerint a színészek igenis hibásak abban, ami történt - Horváth Lajos Ottót nevezte meg, mondván azon a bizonyos előadáson, amikor a színész a kezében fogta Szász Júliát, nem arrafelé indult el, amerre kellett volna, és amerre nemcsak az előtte lévő összes előadáson, hanem a próbákon is ment, hanem egy másik irányba, és leesett.

Az igazgató egyébként hangsúlyozta, hogy a színház az elejétől fogva segítséget nyújtott a színészeknek, hajlandók voltak kifizetni nekik a sérelemdíjukat, és fel is ajánlottak nekik fejenként egy másfél milliós kártérítési előleget, amit Vidnyánszky állítása szerint Horváth Lajos Ottó fel is vett, de Szász Júlia a mai napig nem jelzett vissza ezzel kapcsolatban. Hozzátette, hogy a biztosító rögtön a baleset után felajánlott egy 2,4 milliós biztosítási díjat, amire viszont egyik művész sem reagált.

Vidnyánszky szerint az a legnagyobb probléma ebben a helyzetben, hogy egyik művész sem hajlandó kommunikálni - bár hozzátette, hogy Horváth Lajos Ottó ügyvédjeivel pár hete konzultáltak egy bizonyos összeg kifizetéséről, azonban Szász Júlia mind ez idáig egyáltalán nem volt partner a kifizetési procedúrában.

Az igazgató szerint Szász Júliát és az ügyét fel akarják használni a színház ellen, illetve az ő tönkretételére; úgy fogalmazott:

„El szeretnék pusztítani ezt az intézményt, ugyanazok az erők, akik '65-ben felrobbantották”.

A beszélgetés egy pontján Vidnyánszky Attila azt is megjegyzi, hogy nem érti, Szász Júlia miért nem említette meg azt a másfél millió forintos kártérítési előleget, amit Horváth Lajos Ottó felvett, és amit neki is ugyanúgy felajánlottak - ezzel kapcsolatban az ATV műsorvezetője azt mondta, hogy a csatorna meg fogja majd kérdezni a színésznőt is erről. A főrendező kihangsúlyozta, hogy mind Horváth Lajos Ottóval, mind Szász Júliával nagyon szeretett együtt dolgozni, majd kihasználta az alkalmat, és élő adásban kívánt is valamit a színésznőnek:

„Ezt a kicsit lányt diákként a színházba hoztam, fogtam a kezét, szakmailag szépen építettem, eljuttattam a Júliáig, vigyáztam rá, jövőt láttam benne, tényleg azt kívánom itt és most, hogy Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia találjon magának olyan színházat, ahol jobban vigyáznak rájuk, mint ahogy én vigyáztam”.

Arra a kérdésre, hogy akar-e még a jövőben együtt dolgozni Szász Júliával, Vidnyánszky Attila azt felelte, hogy a színésznő felmondott, tehát ő nem akar már együtt dolgozni vele; mindazonáltal azt mondta, hogy bár hosszú időnek kellene eltelnie ahhoz, hogy ezek a sebek, sérelmek, amiket kölcsönösen okoztak egymásnak, elmúljanak, begyógyuljanak, de ő hajlana arra, hogy egyszer még újra együtt dolgozzon vele.