promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az egész világ megismerte a nevünket: Gulyás Gergely ezzel nyűgözte le a Forma-1 vezérigazgatóját, elárulta, mennyi milliárd forintot költenek a Hungaroringra

Az egész világ megismerte a nevünket: Gulyás Gergely ezzel nyűgözte le a Forma-1 vezérigazgatóját, elárulta, mennyi milliárd forintot költenek a Hungaroringra

Borítókép:  Profimedia/Piotr Zajac/Alamy Live News
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Grandiózus tervei vannak a miniszternek a Magyar Nagydíjjal.

Idén is zavartalanul lezajlott a Magyar Nagydíj, a Hungaroring mindig is az egyik kedvenc pályája volt a Forma-1-es versenyzőknek, többen is itt szerezték az első győzelmüket: ha csak a mostani mezőnyt megnézzük Fernando Alonso, Esteban Ocon és az idei nyertes Oscar Piastri is itt szerezte az első aranyérmét.

Nagyon fontos tehát a sport szempontjából is, hogy minél tovább a versenynaptárban maradjon a magyar futam, ami a mostani trendek közepette, amikor a Közel-Kelet javára számos ikonikus európai helyszínt kiszorítanak, nem egyszerű. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szavaiból viszont azt lehet kivenni, hogy a kormány számára is fontos a magyar futam.

Gulyás Gergely ugyanis elmondta, hogy Szijjártó Péter után tárgyalt az autósport nemzetközi vezetőivel a Hungaroringen, folytatódtak a színfalak mögötti tárgyalások a Magyar Nagydíj jövőjéről, illetve a pálya fejlesztéséről. Ezzel kapcsolatban a miniszter megerősítette, hogy Stefano Domenicalival is tárgyalt erről a kérdésről:

„Az elmúlt években már megállapodtunk, milyen átalakítások szükségesek ahhoz, hogy a Forma-1 hosszú távon Magyarországon maradjon. A mogyoródi pálya eddig nem tartozott a legmodernebbek közé, de olyan, mintegy 105 milliárdos fejlesztést kezdtünk el, amely a tervek szerint 2026. április 20-ra készül el, ám addig is lehetővé teszi a verseny megrendezését”

A miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a fejlesztés első ütemén már túl vannak és még jobban is állnak időarányosan a tervezettnél. Hozzátette: a felújítás megadja a lehetőséget, hogy a Forma-1 hosszú távon Magyarországon maradjon, ami PR- és presztizsszempontból is fontos. Gulyás egyébként elmondta: ugyan a fociért jobban rajong, de szereti az F1-et:

„Nálam a focival nem veszi fel a versenyt, de ez is egy érdekes sportág. Gyerekként gyakran néztem az F1-et, emlékszem a régi nagyokra, Ayrton Sennára és Michael Schumacherre, de még sohasem jártam a Magyar Nagydíjon, most vagyok itt először. Fanatikusak a rajongók és nagyon professzionális a szervezés, nem is nagyon láttam még ilyet”

Gulyás elmondta, hogy sokan érkeznek évről évre a Magyar Nagydíjra külföldről, akár egy hetet is eltöltenek itt Magyarországon és közvetlen bevételt jelentenek az országnak. Kihangsúlyozta: a lelátó kapacitását is növelik, a beruházás célja, hogy mindenki méltó körülmények között szurkolhasson a Hungaroringen.

Ha a magyar pályával kapcsolatos felújításokról, a futam jövőjéről szeretnél többet megtudni, hallgasd meg ezt a remek beszélgetést a Tribün podcastjéből: