promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Max Verstappen Hungaroringes botrányának súlyos előzménye volt, a Red Bull mindenható ura mondta ki a végső szót: megalázták a versenyzőt, emiatt lehetett az egész balhé

Max Verstappen Hungaroringes botrányának súlyos előzménye volt, a Red Bull mindenható ura mondta ki a végső szót: megalázták a versenyzőt, emiatt lehetett az egész balhé

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Tetőponton a feszültség a Red Bullnál a Magyar Nagydíj után, ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, a Mercedes már dörzsöli is a tenyerét?

Finoman szólva is kalandos versenye volt Max Verstappennek az idei Magyar Nagydíjon, rég látott módon volt összeszedetlen a háromszoros világbajnok holland pilóta. Ezt csak megfejelte a rádióüzenetei, ahol a szokásosnál nagyobb agresszivitást és idegességet mutatott, versenymérnökével is többször veszekedett.

Verstappen arra panaszkodott például, hogy Lewis Hamilton folyamatosan bemozdul a féktávokon, akkor is elővette azt, amikor úgy összeütköztek, hogy a holland Red Bullja a levegőbe emelkedett. A pilóta folyamatosan szóvá tette a csapatnak, hogy rossz volt a stratégia, ami miatt nem egyszer veszekedett a versenymérnökével is.

A háromszoros világbajnok ráadásul nem fogta vissza magát az interjúk során sem, ugyanis elmondta, hogy amúgy is rosszabb volt az autójuk a McLarenhez képest, ilyenkor rossz stratégiát választani borzasztó frusztráló. Verstappen ráadásul elküldte azokat is melegebb éghajlatra, akik azt mondták, hogy túllépett egy határt a viselkedésével.

Nagyon sokan kiakadtak Verstappenre a viselkedése miatt a futam után, de a futam közben is, David Croft sportkommentátor pedig többször megjegyezte, hogy része lehet a holland vesszőfutásának, hogy a futam előtti este éjszakába menően szimulátorversenyzett a saját csapatával, így nem aludta ki magát.

A Red Bull pedig úgy tűnik, odafigyelt ezekre a kritikákra, a csapat főtanácsadója, Dr. Helmut Marko ugyanis bejelentette a Speedweek nevű német motorsportújságba írt publicisztikájában, hogy a jövőben nem fogják engedni Verstappennek, hogy ilyen későn szimulátorozzon. Dr. Marko ugyanakkor árnyalta a helyzetet:

„Max Verstappen egy kicsit vékonyabb bőrű volt a hétvégén és nem is kellett sok, hogy a kritikák előjöjjenek – ez nem meglepő, hiszen a fél éjszakát szimulátorozással töltötte. Erre csak annyit mondok: Imolában nem feküdt le aludni hajnal háromig, másnap pedig megnyerte a versenyt. Maxnak más az alvásciklusa, megvolt a hét óra alvása, szimulátorozni és csak azért ugrott be, mert az egyik pilótája lemondta az utolsó pillanatban. Ennek ellenére megegyeztünk, ilyen későn már nem fog versenyezni”

A Red Bull szürke eminenciása tehát kimondta a végső szót, Max Verstappen nem versenyezhet tovább éjszakánként – ezt pedig már néhányan úgy is értelmezték a közösségi médiában, hogy megalázták és mint egy gyereket, megbüntették. Ez a helyzet pedig alkalmas arra, hogy tovább mélyítse a Red Bullnál amúgy is tomboló feszültséget.

Adrian Newey főtervező ugyanis távozik a csapattól, Helmut Marko, Christian Horner csapatfőnök és Verstappen édesapja, Jos Verstappen között régóta húzódó konfliktus van, ez az eset pedig csak fokozhatja a találgatásokat, hogy Max esetleg távozhat – a Mercedes pedig feltehetően erre a pillanatra vár, korábban is szóba hozták már a német márkával a holland bajnokot és amennyiben tovább mérgesedik a viszony, benne van a pakliban, hogy megtörténik a váltás.

Ha Dr. Helmut Markóval szeretnél meghallgatni egy rendkívül érdekes, mindent felfedő interjút, akkor kattints erre a videóra: