promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Visszatér a kánikula, markáns melegedés indul, hirtelen 35 fokra ugrik a hőmérséklet, de már lesben áll az újabb hidegfront

Visszatér a kánikula, markáns melegedés indul, hirtelen 35 fokra ugrik a hőmérséklet, de már lesben áll az újabb hidegfront

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Nem tart sokáig a lehűlés, egy markáns melegedés visszahozza a kánikulát, de már közeleg egy újabb hidegfront.

Átmeneti lesz ez a lehűlés, érdemes most még alaposan kiszellőztetni, mert pénteken egy markáns melegedés indul meg, és egyik napról a másikra visszatér a kánikula, hétvégén már ismét 35 fokot is mérhetünk. Azonban ez a forróság nem lesz tartós, más lesben áll az újabb hidegfront, ami várhatóan a jövő hét elején ér el minket, és néhány fokkal mérsékelni fogja a meleget.

A frissen kiadott időjárási veszélyjelzés szerint csütörtökön déltől estig hozzávetőlegesen az Eger-Békéscsaba vonal környezetében a záporok mellett néhány zivatar is kialakulhat. Ezeket intenzív csapadék (10-20 mm), átmeneti szélerősödés (~ 50-60 km/h), esetleg apró szemű jég (< 1-2 cm átmérő) kísérhet.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyjából Eger-Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna környezetében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.