promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ez a világ legjobb országa, a világutazó meg is indokolja, hogy miért

Ez a világ legjobb országa, a világutazó meg is indokolja, hogy miért

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Mindig is tudni akartad, melyik a legjobb ország a világon? Garantáljuk, meg fogsz lepődni!

Az arizonai Drew Binsky mindig is a kalandok szerelmese volt, ám 2015-ben gondolt egyet és úgy határozott, a nyakába veszi a világot. A fiatal srác nem kisebb küldetést tűzött ki maga elé, minthogy a világ mind a 197 országába elutazzon. Rajongói legnagyobb szerencséjére a világ körüli utat alaposan dokumentálta is a közösségi médiában, ami miatt egyre több és több követőre tett szert.

Jelenleg több mint 6 millió követője van a Facebookon, 4,3 millió YouTube-feliratkozója, és több mint egymillió rajongója az Instagramon, sőt, kiadott egy útikönyvet is Just Go címmel,melyet "világjáró útikönyvként" jellemez. Binsky a gigaküldetés során a világ összes országában járt, most pedig megválaszolta azt a kérdést, ami mindenkinek furdalja az oldalát.

A lelkes utazót még akkor kapta el a felfedezési láz, amikor az egyetem első évében Prágában tanult. Két hónappal a diploma megszerzése után pedig Binsky összecsomagolt otthonában, az Egyesült Államokban és Dél-Koreába költözött, hogy angoltanár legyen. Habár egyáltalán nem rendelkezett semmilyen korábbi oktatói tapasztalattal, eltökélte, hogy sikerülni fog neki.

2015-ig maradt az országban, majd elindult a világjáró küldetésére. Elárulta, habár nagyon veszélyesnek tartja Afganisztánt, Venezuelát, Irakot, Szíriát, Pakisztánt, Líbiát és Iránt, valamiért kialakult benne egyfajta szeretet ezen veszélyes országok iránt is:

"A legszebb emlékeim közül néhányat ezekből a nemzetekből szereztem, és szeretem megtörni a sztereotípiákat azáltal, hogy pozitív történeteket osztok meg az emberekről és a kultúráról."

Az ilyen országokba való utazás azonban nem mindig volt sima ügy a kalandor számára: Binsky-nek gondjai voltak a venezuelai határ átlépésével. Végül a venezuelai nagykövetségen szerezte be a vízumot, de a szankciók és az USA és Venezuela közötti politikai feszültségek miatt nehézkes volt, az utolsó pillanatban mégis sikerült megszereznie.

Binsky azt is megosztotta, hogy egyes "kelet-európai" országok nem túl barátságosak a turistákkal és hogy az emberek "elég ridegek" tudnak lenni. Mindezek mellett azt is elárulta, hogy szerinte melyik a világ legjobb és legszebb országa.

Szerinte a Fülöp-szigetek a "világ legszebb országa", és "szuper biztonságosnak" érzi. Szerinte "tele van kedves emberekkel" és "minden megvan benne, amire az ember vágyhat".