promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magánrendelésen kopasztották meg az egyik pácienst, állatorvos szedte ki a varratait

Magánrendelésen kopasztották meg az egyik pácienst, állatorvos szedte ki a varratait

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Olyan dolgokért is irreális összegeket kértek a betegtől, ami máshol ingyenes lett volna.

Mindannyian ismerjük a hazai egészségügy gyenge pontjait, amiben talán az a legfájóbb, hogy akik egész életükben fizették a TB-t, sokszor épp azok kénytelenek a legtöbbet várni egy-egy beavatkozásra. A várólisták hosszúra nyúlnak, mindeközben az orvosok és ápolók a jobb fizetés reményében a magánegészségügy felé húznak.

Persze joggal mondhatják, hogy akinek telik rá, vegye igénybe a privát orvosi szolgáltatásokat, ami működhetne is, ám sok esetben itt is egyre nehézkesebb a helyzet, ráadásul olyan magánrendelések is vannak, ahol indokolatlanul sokat kell fizetni a szolgáltatásért.

A Redditen is megjelent egy olyan történet, ami sokaknál kiverte a biztosítékot:

„Magánrendelésen volt egy apróbb sebészeti beavatkozás, egy bőr alatti valamit távolítottak el, de nem is ez a lényeg. Bejelentkezés online, a vizsgálatra (bruttó 5 perc) otthagytam 30.000Ft-ot. A doki adott időpontot a műtétre egy héttel később. A műtét után kifizettem újabb 30.000+16.000Ft-ot szövettanra. Ma lenne varratszedés, valamiért úgy gondoltam ez ingyenes lesz, de rájuk csörögtem, hogy ugyan mennyi pénzt vigyek…”

„Válasz; kontroll+varratszedés 18.000! Szerintem ez nettó lehúzás, és pofátlanság. 3db varrat kiszedése kb. 10 másodperc, max. még elmondja, hogy ne érje víz a sebet két napig”

– írta a topic indítója, megkérdezve a többieket, hogy szerintük is irreálisan sok volt-e az elkért pénz.

De az igazi csattanó még csak ezután következett:

„Lemondtam a mai időpontot, és egy állatorvos haverom ingyen kiszedte a varratokat”

– tette még hozzá.

A hozzászólók között volt olyan, aki szerint ez tisztességtelen dolog volt, hiszen máshol a varratszedés ingyenes, de olyan is akadt, aki hidegvérűbb választ adott:

„Ilyen egy piaci alapon működő eü. A szerencséd, hogy nem kötelező oda menni. Nagyon változatosak az árak. Hogy lehúzás-e? Persze. De annyit kérnek, amennyit akarnak. Annyit kérnek, amivel megvan a forgalmuk…”

- írta egy másik hozzászóló.