promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Felháborító dolog történt a sürgősségin, egy fejsérüléses kisgyereket órákon át várattak

Felháborító dolog történt a sürgősségin, egy fejsérüléses kisgyereket órákon át várattak

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Az édesanya maga számolt be kálváriájukról, banális dolog miatt nem látták el a kisfiút.

Egy pillanat alatt kész a baj, az pedig teljesen természetes szülői reakció volt, hogy az anya a lehető leghamarabb segítséget szeretett volna keríteni gyermekének, ám ez nem sikerült, így az amúgy is félelmetes történet egyenesen rémálomba csapott át.

„Tavaly nyaraltunk, és a kisfiam elesett, beverte a fejét. Felrepedt a bőr. Gyorsan sürgősségi. 1 óra 45 percet vártunk mert csak mondták üljünk le a traumánál nem kell ezzel a gyerekosztályra menni. Mikor majdnem 2 óra volt be mertem kopogni. »De nem látja, hogy ne kopogjon,nem tud olvasni?« Mondom, de és maga nem látja a 2 órája üvöltő 3 éves gyerekemet? Ők nem tehetnek róla, a kórházból küldött betegeknek elsőbbségük van”

– írta a Threads-en az anya.

„Bekerültük: »kérem a TAJ kártyát. Nincs más ez van. De kérem a MAGYAR TAJ KÁRTYÁT. DE NINCSEN!!! DE VAN!!! MINDEN MAGYARNAK VAN! DE NEKI NINCS, ha megnézte volna amit lebetűztem, nem Magyarországon él és született. »De mindenkinek van magyart TAJ kártyája.« Most ellátják vagy beszélgetünk?”

– a vitát követően ugyan végül összevarták a kisfiú fejét, ám a helyzet érthetetlen volt az anya számára, aki – mint kiderült – nem volt egyedül ezzel a problémával, ráadásul magánrendelésen is hasonló okok miatt alakult ki szóváltás.

„Nálam hasonló volt, tavaly elmentem otthon egy privát orvosi rendelésre, mondjak, hogy akkor kérik a taj kártyát, mondom nincs, erre ok, hát olyan nincs, hogy nincs, de mondom van. Akkor mondjam a számot, mondom nem tudom, nem élek itthon mar jó ideje. Hát akkor ők nem tudnak ellátni. Nem állt össze a fejemben, hogy egy privát rendelésen, amiért fizetnek, miért ne láthatnának el…aztán végül megoldották TAJ nélkül”

– írta egy hozzászóló, ám a többi kommentet olvasva ez minden bizonnyal csak a jéghegy csúcsa, többen is beszámoltak ugyanis ilyen esetekről.