promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elvette az anyja az iPhoneját, szétverte az egész házat egy 12 éves fiú, videón a könyörtelen pusztítás

Elvette az anyja az iPhoneját, szétverte az egész házat egy 12 éves fiú, videón a könyörtelen pusztítás

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ép ésszel felfoghatatlan rombolást végzett a gyerek, az anya sírva mutatta meg a házat.

Egyre több fiatal, egyre korábban kapja meg első okoseszközét, de a szülők közül sokan már jóval korábban odaadják a gyerekeknek a tabletet, okostelefont, hogy azzal is lefoglalják őket. Ez mostanra odáig vezetett, hogy a legfiatalabb generáció hamarabb tanulja meg használni az érintőképernyőt, mint hogy tudná, mit olvas rajta.

Persze lehet korlátozni, milyen online tartalmakat érjenek el rajta a gyerekek, ám azt szinte lehetetlen kiküszöbölni, hogy kialakuljon valamiféle addikció a gyorsan elérhető, pár másodperces, figyelemfelhívó videók iránt. Az online játékok és a közösségi oldalak hasonlóan képesek magukhoz láncolni a gyerekeket.

Gyakran használják egyfajta büntetésképp az internet megvonását, vagy a telefon elzárását, aminek azonban beláthatatlan következményei lehetnek, csakúgy, mint bármely más esetben, amikor hirtelen megszüntetik a függőség forrását.

Az okoseszközök kapcsán pedig szinte azonnal megjelennek az elvonási tünetek, ami bizony akár ilyen radikális reakciókhoz is vezethet. A 12 éves fiú édesanyja is elvette a telefont fiától, a szankcióért „cserébe” pedig arra ért haza, hogy gyereke teljesen szétverte a lakást.

Az anya sírva mutatta meg a pusztítást, ami valóban minden képzeletet felülmúlt, nem volt olyan pontja a háznak, ami ne lett volna tönkretéve. A fiú mindent összetört, a berendezési tárgyaktól kezdve a műszaki eszközökig.

A nő később elmondta, hogy fia mentális betegséggel küzd, mint ahogy azt is, hogy kora ellenére jóval erősebb nála, ezért gyakorlatilag semmiféle tekintélye nincs. Más kérdés, hogy ilyen esetekben szakember bevonásával lehetne megelőzni a bajt, ami - elnézve a pusztítást - ennél jóval is nagyobb lehetett volna. A legtöbb kommentelő persze újabb büntetéssel sújtaná a fiút, ami szintén elszomorító, hiszen teljesen egyértelmű, hogy az nem lenne megoldás, inkább csak olajat öntenének vele a tűzre.