promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vilmos herceg függősége az egész családját veszélyezteti: többször volt már vita ebből, Katalin a gyermekeikért is aggódik
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azt hinnéd a királyi családban nem ütheti fel a fejét ilyesmi, pedig éppen Vilmos herceget érinti a leginkább.

Katalin hercegnő határozottan nem rajongott Vilmos herceg egyik hobbijáért - és a néhai Erzsébet királynő sem szerette, most pedig egy teljesen új dilit talált magának a leendő trónörökös. Köztudott, hogy a walesi herceg fiatalkorában imádott motorozni, ám feleségének a kezdetektől fogva nincs ínyére a veszélyes közlekedési mód - és ezt egyszer egyenesen meg is mondta. Amikor 2015-ben a skót Dundee városában tartott királyi eljegyzés során megkérdezték, hogy Vilmos még mindig motorozik-e időnként, Kate megerősítette (a Mirror magazinnak):

"Még mindig motorozik. Mindig iszonyattal tölt el, amikor elindul rajta. Rettegek. Remélhetőleg George-ot távol tartom majd tőle".

György herceg ekkor kétéves volt, húga, Charlotte hercegnő pedig csak néhány hónapos, így nyilvánvalóan még nem alakultak ki a hobbijaik és érdeklődési köreik. Az aggódó walesi hercegnő szerencséjére Vilmos 2018-ban, Lajos herceg születése után teljesen megváltoztatta a motorokhoz való hozzáállását. A 2018-as Isle of Man TT versenyeken (AKA motorverseny) tett kirándulás során Vilmos elmagyarázta, hogy már nem motorozik, mondván:

"Háromgyermekes apuka vagyok. Vissza kell vennem a tempóból. Hiányoznak a nagy túrák, számomra a motorozás mindig arról szólt, hogy együtt legyek a többiekkel"."

A Mirror beszámolója szerint, bár Vilmos már nem használ motorkerékpárt, most egy másik járműre kapott rá, ami szintén nem veszélytelen: egy elektromos robogó az új ledvence, amelyet állítólag az Adelaide Cottage és a Windsor kastély között használ. Az utóbbi időben rengeteg tragikus kimenetlű rollerbalesetről hallani, így nem csoda, ha Katalin ezt a hóbortot sem támogatja. De van még egy másik Vilmos kedvenc közlekedési eszköze, amitől a családja női tagjai jobban örülnének, ha távol maradna.

A néhai királynő híresen utálta, hogy unokája (és későbbi utódja) helikoptert használ, amit Vilmos ennek ellenére egyébként gyakran meg is tett, és állítólag kapott is szidást emiatt.

Robert Jobson királyi író szerint II. Erzsébet egyszer "éles szavakat" váltott Vilmossal, miután az "az egész közvetlen családjával" helikopteren repült. Bár nyilván aggódott értük nagymamaként és dédnagymamaként, uralkodóként az öröklési sort is szem előtt kell tartani - ezért Vilmos és legidősebb fia, György általában nem utazhatnak együtt, ha azt túl veszélyesnek ítélik.

Katalin csak azt reméli, hogy fiai nem öröklik apjuk adrenalinfüggőségét és jóval békésebb vérmérsékletű hobbit és közlekedési módot választanak majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás