promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar kórházban üvöltöztek a frissen műtött beteggel, hogy miért „fetreng”, le is bénulhatott volna

Magyar kórházban üvöltöztek a frissen műtött beteggel, hogy miért „fetreng”, le is bénulhatott volna

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Borzalmas beszámolót tett közzé egy férfi, egy nem kevésbé szörnyű esetre reagálva.

A hazai egészségügy helyzetéről gyakran hallhatunk aggasztó történeteket, legutóbb a hőségben elromlott klímaberendezések borzolták a kedélyeket, ami miatt műtétek maradtak el. De ez sajnos még mindig csak a jéghegy csúcsa, lejjebb ásva ennél jóval nagyobb problémák is vannak, melyek egészen az alapellátást érintik, legyen szó akár a várólistákról, a kórházi ellátásról.

Ilyen körülmények között érthető, hogy az egészségügyben dolgozók is frusztráltak. Kevesen vannak, túlterheltek, a fizetésük pedig sok esetben nem kompenzálja az erőfeszítéseiket. Azonban ezzel együtt sem elfogadható az a hangnem, amit az egyik meg nem nevezett magyar kórházban engedett meg magának egy ápoló, egy alig néhány napja műtött beteggel.

A felháborító hozzászólás a Threads-en volt olvasható, egy olyan poszt alatt, ami hasonlóan döbbenetes, és amiben arról volt szó, hogy egy másik kórházban egy hölgy súlyos beteg nagymamájával kiabáltak, akit később el is vesztett:

„Szomorúan hallom és nagyon sajnálom. Nekem dupla nyaki porckorong műtétem volt idén januárban és bejött egy fiatal nővér, hogy most már fel lehet kelni és sétáljunk egy kicsit. Megtörtént a séta, majd bejött egy idegbeteg idősebb ápoló (aki már az életét is unja) - és elkezdett velem ordibálni hogy »a jóisten áldja már meg, itt fetreng 2 napja, kelljen már fel az ágyból« - szó szerint ezeket mondta.”

„Én csak pislogtam, és mondtam neki hogy 5 perce sétáltam. Ja és az orvosom mondta a nővéreknek, hogy csak és kizárólag nővéri felügyelettel sétálhatok, erre a séta során, miután kettőt léptem, látta a fiatal nővér, hogy megy ez, elengedte a kezemet és magamra hagyott. A doki mondta nekik hogy egy esés vagy bármi történik le is bénulhatok...ennyit a magyar egészségügyről”

– írta.