promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Pofátlan lehúzás már a Balaton-átúszás is? Rengetegen háborognak, iszonyat drága a részvétel

Pofátlan lehúzás már a Balaton-átúszás is? Rengetegen háborognak, iszonyat drága a részvétel

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Évről-évre egyre többe kerül, ezt már a Balaton és az úszás rajongói sem hagyták szó nélkül.

Hazánkban számos népszerű, sporthoz kapcsolódó tömegrendezvényt tartanak, ami egyfelől jó, hiszen mozgásra ösztönzi az embereket, és remek közösségek kovácsolódnak, másrészt viszont sajnos ezek többsége nem csak a sport szeretetéről szól, hanem az anyagi kiadásokról is.

A Balaton-átúszás már több mint 40 éves hagyományokra tekint vissza, és minden évben egyre többen szeretnék teljesíteni az 5,2 kilométeres kihívást, ami elszántságot, jó kondit és magabiztos úszástudást kíván. Illetve minél vaskosabb pénztárcát.

Az esemény óriási szervezőmunkát igényel és bizony rossz idő esetén az egész addigi erőfeszítések meghiúsulhatnak, úgyhogy teljesen jogos, hogy nem ingyenes a program. Azt is tudjuk, hogy minden drágul, ami a szervezéshez szükséges. A baj inkább azzal van, hogy egy családnak ez lassan már megfizethetetlen szórakozás.

Április 22-ig 17.500 forint volt ugyanis egy fő nevezési díja, az árforduló után ez ezer forinttal emelkedett, a helyszínen viszont már kerek 20 ezerért cserébe válthatjuk meg az engedélyt a csobbanásra. Hűségkártyával ez némileg olcsóbb, és persze jár érem, meg a végén egy kis promóciós ajándékcsomag is – de valljuk be, ezek nélkül a legtöbben meglennének. Előbbi helyett egy kézzelfogható (nem pedig online) oklevél jóval olcsóbb lenne.

Ami miatt jogos a program fizetős mivolta, az az orvosi szolgálat, az ingyenes hajójárat, a chipes követési rendszer, no meg persze a szervezés, amin sokan dolgoznak. Ám ha összejön a maximális létszám (11.500 fő), azért vélhetően bőven marad bevétel is.

És persze van külön megvehető átúszós póló, úszósapka, ám a merch szintén iszonyatosan drága, így nem meglepő, hogy sokan zúgolódnak, főleg azok, akik már régóta a résztvevők táborát gyarapítják, és még emlékeznek az ingyenes pólókra. Ez is jogosnak tűnik, hiszen összehasonlításképp: öt éve még csupán 8.000 forint volt a nevezési díj.

Az elégedetlenség a hozzászólások között is megmutatkozik, és ugyan biztos, hogy idén is rengetegen lesznek az eseményen, a hangulaton minden bizonnyal nyomot hagyhat a folyamatos drágulás.