promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy apuka megnyerte a maratont, amire be sem nevezett
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy győzött, hogy korábban még a 42 kilométeres táv felét sem tudta lefutni.

Nagy napja volt nemrég a 38 éves Mat Wheelhouse-nak. A kétgyermekes apuka vasárnap futni indult, és végül azon kapta magát, hogy szenzációs idővel megnyerte az éppen zajló maratoni versenyt, amire be sem nevezett.

A jelenlegi férfi világcsúcshoz (2:01:39 óra) képest a 4 óra 47 perces idő persze nem világrengető, de Matnek ez is elég volt most a győzelemhez. A serleget is megkapta, és már most komolyan elgondolkodott azon, hogy jövőre hivatalosan is benevez a viadalra.

A manchesteri férfi az ismerősei szerint állandóan hülyeségeket csinál, így a mostani frenetikus teljesítménye sem lóg ki a sorból. Igazából a jótékonysági félmaratonra nevezett be, de sorozatos bakiknak köszönhetően végül a 42 kilométeres táv célszalagját szakította át elsőként.

Mat az elhunyt édesapja tiszteletére indult a versenyen, és korábban még sohasem futott egyhuzamban 17 kilométernél többet. Saját magát is meglepte tehát azzal, hogy simán teljesítette a kétszer akkora távot, ráadásul pazar idővel.

Fotó: Mat Wheelhouse

A kavarodást az okozta, hogy a normál maratont és a félmaratont is ugyanazon a napon rendezték, de a férfi lekéste a saját versenye rajtját. Viszont gyanútlanul beállt a másik tömegbe, nem sejtve, hogy a körülötte lévők 42 kilométer teljesítésére készülnek.

Gyanús lett számára, amikor a félmaratonisták élmezőnye kezdett beérni a célba, de különösebben nem törődött vele. Mivel a szervezők sem gördítettek akadályt az indulása elé, Mat végül simán nekilódulhatott a többiekkel.

Ma sem érti, hogyan sikerült győznie, amikor általában 5 és 10 kilométereket teljesítve edz, vagyis semmiféle rutinja nem volt a teljes versenytávon.

„Amikor kiderült a tévedés, olyan sokan ösztönöztek az indulásra, hogy nem akartam lelombozni őket, így végül belementem”

– mondta a férfi, hogy miért indult el mégis, miután nagy sokára leesett neki a tantusz. A felesége éppen dolgozott, a két lányuk pedig otthon volt, így senki sem lehetett tanúja a fantasztikus tettnek. Ráadásul féltávnál az AirPods akksija is lemerült, így zenehallgatással sem motiválhatta magát.

„A vége felé már egészen fájdalmas élmény volt. Azt hiszem, az utolsó 5 mérföldet hihetetlenül keménynek nevezhetem, de a közönség csodálatosan viselkedett. Még sohasem láttam ennyi embert az utcán”

– számolt be élményeiről az apuka. Valahogy aztán a családja is tudomást szerzett a történtekről, és amikor Mat hazatért, otthon az egyik lánya által készített üdvözlő tábla fogadta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás