promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehúzás az RTL streamingje? Jól megszívták, akik aktiváló kódot kaptak az RTL+-hoz
Borítókép:  rtl.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az RTL jól megszívatta azokat, akik kábeltévé szolgáltatótól kaptak kódot a streaming oldalukhoz. Olvasónk véleménycikkére az RTL Magyarország is reagált.

Mielőtt belekezdenék a történetbe, elmondanám, hogy nekem semmi bajom sincs az RTL Klubbal, ugyanúgy szoktam nézni, mint a TV2-t. Ahol éppen a számomra szimpatikusabb műsor van, azt a csatornát nézem.

Decemberben köttettem be a Telekomot a házunkba, mivel a Vodafone-nal voltak már negatív tapasztalataink. Direkt olyan szolgáltatáscsomagot választottunk, amihez járt az RTL+ nevű streamingoldalhoz aktiváló kód is. A szintén Telekomosok miatt elárulom, hogy TV M HD Extra csomagunk van, amiben van 113 csatorna - ebből 63 HD -, TV2 Play Prémium, és RTL+ Active is.

Nagyon örültünk is neki, mert egy csomó minden már csak az RTL Magyarország streamingoldalán érhető el. Például az Apatigris is, amit nagyon szeretünk, és eddig is néztük az RTL Klubon, viszont nagyon szomorúak voltunk, mikor közölték, hogy már csak az RTL+-on lesz nézhető. Persze, az ember ma már bárhonnan le tudja ezeket tölteni, de akkor is. Ki akarna külön fizetni azért, hogy a kedvenc sorozatait - amit eddig a tvben adtak - tudja nézni?

Szóval ezért is örültünk, hogy a Telekomos előfizetéssel jött az RTL+ aktiváló kód, amit be is írtunk, és már ment is az oldal, tudtunk nézni mindent. Belenéztünk már A Király-ba, ott néztük vissza a Cápák között új adásait, és az Apatigris új részeit is itt néztük. Szerdánként jönnek ki az új epizódok, február 1-jén jött ki a legfrissebb. De ahogy el akartuk indítani a videót, nem engedte. Már eleve gyanús volt, hogy a videó előnézetén egy lakat ikon volt, és amikor rákattintottam, akkor nem hozta be a videót, csak egy RTL+ előfizetés feliratot, és azt, hogy írjam be az aktiváló kódot. Beírtam újra, de akkor meg kihozta, hogy ezt a kódot már aktiválták.

(Olvasói kép)

A furcsa az volt az egészben, hogy már A Király sem indult el, még az sem, amit valamelyik nap már megnéztük, viszont a Cápák közöttből bármelyik adást vissza tudtuk volna nézni, azok elindultak. Írtam az RTL+ ügyfélszolgálatának, jeleztem nekik a problémát, aztán olyan választ kaptam, ami eléggé felháborított.

Közölték velem, hogy valószínűleg olyan tartalomra kattintottam, amit eddig a szolgáltatómtól (Telekom) kapott kóddal elértem, viszont mostantól csak az RTL+ prémium csomag előfizetésével érnék el.

Magyarán eddig hiába működött bármelyik videó, most már a legtöbb videó elérhetetlen nekem, mert nem prémium előfizetésem van. Dehát akkor eddig hogy tudtam megnézni bármit az RTL+-on, ha eddig sem olyan előfizetésem volt? Kérdéseimet elküldtem ezek után az ügyfélszolgálatnak, ahol nem kaptam választ rájuk, csak felsorolták nekem, hogy milyen szolgáltatások vannak náluk. Ja, és felhívták a figyelmemet arra, hogy 1 hónapig ingyen kipróbálhatom a prémium csomagjukat, mert az milyen jó. Hát köszönöm szépen, tudom, hogy jó, mert egy kis ideig nekem is működött minden, de aztán a streamingre felrakott tartalmak nagyrészét elérhetetlenné tették nekem.

De ezek szerint ez nem csak a Telekom ügyfeleire igaz, hanem a többi olyan kábeltévé szolgáltató előfizetőjére is, akik hozzánk hasonlóan aktiváló kódot kaptak az RTL+-hoz. Szóval ha ezek után is nézni akarnánk mondjuk az Apatigrist az RTL+-on, akkor fizessünk elő egy prémium előfizetésre még pluszban, holott már a Telekomos előfizetésünkhöz járt ez a streaming is. Magyarra lefordítva aki kábeltévé szolgáltatón keresztül jut az RTL+-hoz, annak kétszer annyiba kerül a havidíj, mint a sima előfizetőknek, hiszen ők egyszer fizetnek egy TV-csomagért, amiben már benne van az RTL+, de ha nézni is akarok rajta valamit, ami érdekelne, akkor fizessek ki további 2000 forintot!? Azért ez a pofátlanság netovábbja, nem mellesleg lehúzás!

Hihetetlen, hogy egy ekkora cég, mint az RTL Magyarország, akiknek bőven van bevételük, még a kisembereken is nyerészkedni akarnak, ráadásul ilyen alattomos módon. Biztos nem csak én vagyok emiatt felháborodva, mert olvastam elégedetlen, dühös kommenteket a streaming működése miatt, de remélem, így most még több emberhez jut el ez az egész, mert ez felháborító!


Véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a Promotions szerkesztőségének álláspontját.

FRISSÍTÉS: Az RTL Magyarország reagált olvasónk véleménycikkére. Az alábbiakban egy részeletes tájékoztatót olvashattok az RTL+ streamingszolgáltatás díjcsomagjairól, és arról, hogy pontosan mik tartoznak bele.

Az RTL+-on belül három csomag érhető el a felhasználók számára. Az RTL+ előfizetéses streaming platform használatához a regisztráció mellett havi előfizetés szükséges bankkártyaadatok megadásával, amely egy hónapig ingyenes. Az előfizetők reklámok nélkül tekinthetik meg az exkluzív, csak ezen a felületen elérhető saját gyártású produkciókat, a külföldön nagy sikerrel bemutatott sorozatokat, valamint számtalan közönségkedvenc hazai mozifilmet és nemzetközi kasszasikert, méghozzá szinkronosan.

Az RTL+ másik két csomagja már ismerős lehet a felhasználóknak. Az új streamingszolgáltatásba integrálódtak ugyanis az RTL eddig RTL Most és RTL Most+ néven megismert videóplatformjai RTL+ Light és RTL+ Active néven. Így a digitális szolgáltatásnak van előfizetéses platformja, a legtöbb műsorterjesztő szolgáltatónál lineáris tévéelőfizetéssel elérhető csomagja, valamint egy szimpla regisztrációval elérhető felülete is.

Az RTL+ Light platformon az RTL legtöbb műsora a televíziós megjelenést követően meghatározott ideig visszanézhető, valamint számos további közönségkedvenc sorozat, telenovella is elérhető. A tartalmak eléréséhez a felhasználóknak egy ingyenes regisztráció szükséges, és ebben a csomagban vannak reklámok is. Ebben a csomagban  a lineáris tartalmak – és így az olvasónk cikkében említett Cápák között legújabb évada – a lineáris sugárzást követően néhány napig megtekinthetőek, viszont az RTL+ Active felületen ennél hosszabb ideig is elérhetőek, az RTL+ előfizetős csomagjában pedig az RTL+ streamingszolgáltatás összes tartalma elérhető.

Az RTL+ Active platform használatához a kötelező regisztráció mellett aktiváló kódra van szükség, amely a szerződött kábeltévé-szolgáltatókon keresztül érhető el a jogosult előfizetők számára. Az RTL+ Active a Light verzióval szemben gazdagabb műsorkínálattal rendelkezik, a műsorok hosszabb ideig elérhetőek és a legtöbb tartalom FullHD minőségben (1080 p) is élvezhető. Az RTL+ Active felületén az RTL+ Light-hoz képest jóval kevesebb reklámmal találkozik a felhasználó, ráadásul bizonyos tartalmak már ebben a csomagban is letölthetők és akár útközben, internetelérés nélkül is megnézhetőek. Az RTL számos népszerű műsorának nemcsak a legfrissebb epizódja, hanem a teljes aktuális évada elérhető az RTL+ Active felhasználói számára.

A kábeltévé-szolgáltatóktól kapott aktiváló kód az RTL+ Active csomagjához ad elérést, az RTL+ prémium, előfizetéses csomagja ezzel a kóddal nem elérhető.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás