promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így nézett ki valójában Kossuth Lajos? Furcsa fotók láttak napvilágot a magyar történelem legendás alakjáról, valami nagyon nem stimmel vele
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Kossuth Lajost ábrázoló fotókat elnézve jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik lehetett a magyar történelem egyik legfontosabb szereplőjének valódi arca.

A magyar történelem egyik legkimagasló alakjának, Kossuth Lajosnak az arcát és a vonásait szinte az összes elérhető felvételen máshogy ábrázolták. Ezek után pedig jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon láttuk-e bármikor is hiogy nézett ki valójában nemzeti vezetőnk,

Kossuth Lajos még 1802-ben született Monokon. Tanulmányai elvégzése után ügyvédi vizsgát tett 1823-ban Pesten. 1824-32 között pedig ügyvédként dolgozott Zemplén vármegyében. Az igazi hírneve ugyanakkor mind tudjuk, csak jóval később az 1848-49-es szabadságharc során alakult ki.

Ekkor ugyanis a nemzeti függetlenségért, a rendi kiváltságok felszámolásáért és a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott 19. századi küzdelem egyik legnagyobb alakjává vált és őt tartják a magyar szabadságharc egyik szellemi vezére. Máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesítik az 1848–1849-es forradalmat és szabadságharcot, Széchenyivel és Petőfivel együtt.

Amely percben Magyarországon akadna ember, aki urává akarna lennie e nemzetnek, aki bármely hatalmat mástól, mint e nemzet képviselői testület kezéből akarna venni, azon emberre, uraim, vigyázzanak önök, az egész nép, és soha semmi esetben ne tűrjék, ne engedjék azt, hogy e nemzet felett más határozhasson valaki, mint e nemzet maga. ”
 
mondta Kossuth még 1849. április 14. Kossuth beszéde a képviselőházban Magyarország függetlenségének kimondásakor.
 
Kossuthról mindannyian tanultunk az iskolában, ám ha a róla készült fotókat nézegetjük feltűnthet, hogy arcvonásait szinte minden portrén máshogy ábrázolták legyen szó a fiatal vagy időskori képeiről. Az ő alakját bemutató galériánkban most te is megnézhetsz ezek közül néhányat, azt azonban, hogy melyik ábrázolás lehetett a legközebb valós kinézetéhez talán már soha nem tudjuk meg.
Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás