promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Céline Dion megrendítő rohamai után újra színpadra áll, lefogyott és meggyötörte a betegség, de végre ismét mosolyog

Céline Dion megrendítő rohamai után újra színpadra áll, lefogyott és meggyötörte a betegség, de végre ismét mosolyog

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Borzalmas állapotba került, autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála, ami ijesztő tünetekkel járt.

Céline Dion a csodás sikerek mellett az élet árnyoldalait is megtapasztalta az elmúlt években. Az 56 éves kanadai énekesnő néhány évvel ezelőtt szeretett férjét vesztette el, valamint egy nagyon súlyos betegséget állapítottak meg nála az orvosok.

Az első tünetek már évtizedekkel ezelőtt megjelentek az énekesnőnél, furcsa görcsökkel szembesült, valamint a hangja is megváltozott. Akkor még nem tudhatta, de egy gyógyíthatatlan betegség folyamatai indultak meg, melynek ma már tudja a diagnózisát is.

Céline Dion akkor elmondta, olyan érzése volt, mintha fojtogatnák és nem tudná változtatni a hangszínét. Akkor még reménykedett, hogy ez csak egy átmeneti állapot, aztán viszont szétterjedtek a testében a görcsök, és kiderült, a baj sokkal komolyabb, mint ahogy azt korábban gondolta.

Az orvosok végül kiderítették, hogy a Stiff-person-szindróma, vagyis az SPS áll a háttérben. A ritka neurológiai kór tünetei különböző hatások, így stressz, vagy erősebb hangok miatt erősödnek fel, és görcsöket, valamint izommerevségeket okoznak. Az énekesnő elmondta, hogy olyan súlyos rohamok is gyötörték, melyek következtében eltört a bordája, nem tudta használni az ujjait, lábait.

Állapota később annyira rosszra fordult, hogy le kellett mondania fellépéseit és félő volt, hogy kerekesszékbe kerül, ami szintén nem kizárható ennél a betegségnél. Azonban úgy tűnik, hogy sikerült stabilizálni az állapotát és néhány órán belül színpadra lép, ugyanis a párizsi olimpia nyitóünnepségén Lady Gagával együtt fog duettezni a tervek szerint.

Mindez azt is jelenti, hogy Céline Dion négy évet követően állhat ismét színpadra. A fellépés kapcsán Emmanuel Macron francia elnök is lelkesen nyilatkozott, ám részleteket nem árult el a koreográfia kapcsán, azt ugyanis meglepetésnek szánják a szervezők.