promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Galambos Lajos sírva fújta el a Takarodót gyermekeinek, súlyos tüdőbetegsége végre javulásnak indult

Galambos Lajos sírva fújta el a Takarodót gyermekeinek, súlyos tüdőbetegsége végre javulásnak indult

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Álcában jelent meg a kórházban Lagzi Lajcsi, újabb részletek derültek ki az állapotáról.

Galambos Lajos csaknem 14 hónapot töltött rácsok mögött, azonban néhány héttel ezelőtt házi őrizetbe került, így végre hazamehetett boldogasszonypusztai birtokára. Az elmúlt évek azonban nem tűntek el nyomtalanul, a trombitásnak nem csupán a házassága, de az egészsége is ráment az ügyre.

A zenész akkor úgy nyilatkozott, hogy engedélyt kért, hogy visszajárhasson Baracskára, további foglalkozásokra, mivel számára ez egy fontos program volt és mint mondta, „sok önismeretre” van még szüksége.

Lagzi Lajcsit otthon gyermekei várták, mint a család egyik ismerőse elárulta, ahogy hazaért, az volt az első dolga, hogy magához ragadta trombitáját és könnyek között fújta el gyerekei előtt a Takarodót, vagyis az Il Silenziót, ami után együtt sírt az időközben csonkává váló család.

Habár Galambosnak még hosszú ideig tart majd, mire vissza tud térni a zenéléshez, legutóbbi orvosi eredményei reménykedésre adnak okot. A zenész a kórházi kezelésre sapkában és szemüvegben érkezett, hogy minél kevesebben ismerjék fel, szabadulása óta először ment emberek közé.

És bár terve nem sikerült, hiszen többen is felismerték, rengeteg biztatást kapott, ami nagyon jól esett neki, ráadásul végre az orvostól is jó híreket kapott. Lajcsit COPD-vel, azaz krónikus obstruktív tüdőtágulattal diagnosztizálták, ami súlyos légúti tüneteket okoz és hosszú távon folyamatosan romlik tőle a betegek állapota. A zenész eredményei azonban javulásnak indultak, ami miatt a gyógyszeres kezelést és az oxigénterápiát is mérsékelni lehet.

Ugyan a színpadig még rögös út vezet, az első lépéseket már megtette. A következők közé tartozik, hogy ismét emberek közé merjen menni, Lajcsi ugyanis a rácsok mögött maga is bezárkózott és ma már csak keveseknek enged bebocsátást az életébe. Talán ez utóbbi már nem is fog változni, hiszen a bírósági ügye alatt sokan elfordultak tőle, az ő társaságukat pedig már érthető módon nem is keresi a zenész sem.