promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Galambos Lajos végleg feladta, szörnyű döntést hozott a mulatós sztár
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyarországi mulatós zene sztárja megsértődött a börtön miatt, vagy csak tiszta lappal akar indulni?

Galambos Lajos nevét mindenki ismeri az országban, sokan korábbi trombitaművészi karrierje, míg mások bírósági ügye miatt. A mulatós zene koronázatlan királya sokáig meghatározó része volt a hazai szórakoztatóiparnak, megszámlálhatatlanul sok fellépése mellett tévéműsorok vezetése is színesítette pályafutását. A többszörösen kitüntetett muzsikus élete akkor vett 180 fokos fordulatot, amikor a nyomozóhatóság vádirata szerint áramlopási ügybe keveredett.

Lajcsi mindvégig tagadta bűnösségét, azonban a bírósági eljárás során nem sikerült bizonyítania ártatlanságát. Az igazságszolgáltatás lassan, de megállíthatatlanul működő fogaskerekei kíméletlenül magukkal rántották az „ország trombitását”, aki szinte mindenét elveszítette, ami korábban fontos volt neki. A pereskedésre és a hatóságokkal folytatott szélmalomharcára rément az egészsége, a hírneve és persze a vagyona jelentős része is.

Lagzi Lajcsi továbbra is kitart ártatlansága mellett, de a börtönbüntetés elkerülésére egyre kisebb az esélye és ebbe talán már ő is kezd beletörődni. Elkeseredettségében váratlan lépésre szánta el magát: valamennyi kitüntetését, díját és díszpolgári címét visszaadja. Két legnagyobb elismerésével kezdi: visszaküldi a köztársasági elnöki hivatalhoz a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét.

A sztár így kommentálta döntését a Blikknek nyilatkozva:

„Sokan irigylik tőlem ezt a két igencsak magas állami kitüntetést, bár számomra a kisebb elismerések ugyanolyan megtisztelőek. Ezek fényét nem kívánom csorbítani a velem kapcsolatos ügy méltatlan lezárásával. Abban a reményben szolgáltatom vissza ezeket a kitüntetéseket, hogy be tudom bizonyítani az igazamat, hiszen a bíróságon kívül senki sem állította, hogy áramot vagy vizet loptam volna, egyetlen tanú sem! Március 15-én, eme jeles napon döntöttem úgy, visszaadok mindent, de őszintén bízom abban, hogy az ügyem lezárta után ezek visszajutnak majd hozzám. Merthogy én ugyanaz a Galambos Lajos vagyok, aki 2001 augusztusában Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól, 2006 márciusában pedig Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől átvehettem ezeket a kitüntetéseket”

A Magyarország köztársasági elnökének címzett levelét szépen címzett borítékban adta postára. A feladó alá még hangjegyeket is rajzolt, valamint alábiggyesztette néhai tévéműsorának híressé vált első sorait:

„Szerbusz, itt a Dáridó!”

Vitathatatlanul Galambos Lajos ügye volt az utóbbi idők legnagyobb visszhangot kapott bírósági esete. Továbbra is nagyon sokan szeretik a sztárt, aki rajongói támogatásából talán erőt tud meríteni a rá váró megpróbáltatások leküzdéséhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás