promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lesújtó hírt kapott Galambos Lajos, végképp oda a remény?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ennél sokkal jobbra számított Lagzi Lajcsi.

Az utóbbi években hatalmasat fordult a világ Galambos Lajossal. A mulatós zene korábbi koronázatlan királya kapcsán manapság már nem műsorai és zenéje, hanem bírósági ügye tartja lázban az országot. Valóságos szappanoperává vált a története, de ezt a főszerepet közel sem élvezi annyira, mint a régi tévés meghívásokat.

2015-ben indult eljárás ellene és felesége ellen vesztegetés, illetve áram-, víz- és gázlopás tárgyában. A nyomozás megállapította, hogy a zenész tatai birtokán, illetve egy közeli lakóparkban is illegálisan használta a közüzemi szolgáltatásokat.

A hosszú ideje húzódó bírósági ügyben 2021-ben ítélték el elsőfokon, majd 2022. december 7-én a Budapest Környéki Törvényszék másodfokon is kimondta bűnösségét és 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, illetve 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Lajcsi nem törődött bele a döntésbe, idén január 30-án gyógyíthatatlan tüdőbetegségére való tekintettel halasztási kérelmet nyújtott be, így büntetését sem kezdte meg február 15-én Kecskeméten.

Az ügyében eljáró Budaörsi Járásbíróság kérelmét február 28-án meghozott határozatában elutasította. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír.

Galambos Lajos számára egyre inkább halványodni látszik a remény. A nagy kérdés már csak az, hogy az ügyvédeknek van-e még lehetősége előhúzni valamit a tarsolyukból, vagy ez már tényleg a zenész utolsó nótája volt a börtönbevonulás előtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás