promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bochkor Gábor vigasztalhatatlan, holtan találta édesapját több évtizeddel ezelőtt, most pedig imádott édesanyja távozásáról is őszintén beszélt

Bochkor Gábor vigasztalhatatlan, holtan találta édesapját több évtizeddel ezelőtt, most pedig imádott édesanyja távozásáról is őszintén beszélt

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A legsikeresebb hazai rádiós tragikus családi múlttal rendelkezik, ahogy édesapját találta, azt nem kívánja senkinek.

Az elmúlt napokban bejárta a haza sajtót a hír, hogy Bochkor Gábor elvesztette édesanyját. A műsorvezető neve az évek alatt szinte a magyar rádiózás szinonimája lett, tudatosan készült a pályára, karrierjét még a német Danubius rádiónál kezdte.

Az viszont már kevés köztudott, hogy a rádiósnak nem ez volt az első fájó családi vesztesége. Amikor vendég volt Friderikusz Sándor műsorában, akkor osztotta meg a történetet, miszerint édesapját roppant korán, Bochkor 24 éves korában, 56 évesen meghalt, 1988-ban, egy szívroham következtében, ráadásul a műsorvezető talált rá a szobájában, ami után azonnal hívta a mentőket, de ők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Egy ennyire közeli családtag halála a legkivételesebb esetektől eltekintve rendkívül megviseli az embert, és ez alól Bochkor Gábor sem volt kivétel. Bochkor karrierje akkoriban kezdődött, és elmondása alapján rendkívül jó viszonyt ápolt az édesapjával, aki nagyon büszke volt fia rádióban elért korai sikereire - sajnos a további, még nagyobb sikereket már nem élhette meg.

Az 1988-as év meglehetősen turbulens időszak volt Bochkor Gáborék családjában, az édesapja halála mellett ugyanis (ami októberben történt) ugyanabban az évben januárban bátyja disszidált.

Bochkor Gábor a Friderikusz interjúban azt is elárulta, hogy édesapja házassága is példaértékű volt: sosem látta őket édesanyjával veszekedni, és bevallása szerint az volt a benyomása, hogy tényleg egy párról van szó, akiket az Isten is egymásnak teremtett.

Anyja halála nagyon mélyen érintette Bochkor Gábort, aki az aznapi műsort is kihagyta. A nyolcvanas éveiben járó asszony már hosszabb ideje küzdött egészségügyi problémákkal, és közel 90 évig élt. Édesanyjára a rádiós saját bevallása szerint igazi példaképként tekintett, aki élete minden fontos pillanatában ott volt, rengetege támogatta akkor is, amikor a rádiósnak tönkrement a kapcsolata volt feleségével, Várkonyi Andreával.