promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Több méteres cápát videóztak az Adriai-tengerben, mégsem biztonságos a horvát tengerpart? Centiméterekre esett vízbe a férfi a hatalmas ragadozótól

Több méteres cápát videóztak az Adriai-tengerben, mégsem biztonságos a horvát tengerpart? Centiméterekre esett vízbe a férfi a hatalmas ragadozótól

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Ez több száz ezer nyaralót érinthet, a felvétel nagy vihart kavart.

Hiába nyílik ki a világ az emberek előtt, vannak olyan sláger úticélok, amik 10-20 év alatt sem veszítenek a vonzerejükből. Ilyen az Adriai-tenger partja, évente magyarok ezrei kelnek útra és választják pihenésük színhelyéül Horvát- vagy Olaszországot. Az elszaladó árak, a zsúfolt partok és a nyaralás kellemetlenségei mellett azonban évről évre felmerül egy másik téma, ami már amolyan népriogatásnak is beillik: miszerint vannak-e cápák az Adriai-tengerben. A válasz egyszerű és bonyolult is: természetesen vannak, de annak, hogy találkozzunk eggyel kifejezetten kevés az esélye.

Egy videó hatalmas zúgolódást keltett az internetezők körében, ahol egy férfi beugrott egy hajóról a tengerbe és majdnem ráesik egy hatalmas példányra:

A felvétel nagy vitát generált és két részre szakadtak az emberek: van akik szerint egyértelműen trükkfelvételről van szó, van, aki szerint pedig ez egy nagyon szerencsétlen találkozásról készült valós videó, mindkettő mellett vannak pro és kontra érvek. A videót kommentáló férfi (aki egyébként nem hisz a videó valódiságában) pedig elmondja, hogy milyen fajok is élnek az Adriai-tengerben, akár Horvátország partjainál és ezek körül melyik veszélyes az emberre.

A legrémisztőbb az összes cápafaj közül egyértelműen a nagy fehér cápa, nem véletlen, hogy az összes ilyen témájú filmet is erre a fajra felhúzva forgatják. Bár mindenhol kiemelik, hogy kifejezetten kevés ember esik cápatámadás áldozatául, évről-évre érkezik néhány sokkoló hír, ahol akár turistaparadicsomokban történt meg a tragédia. Ha egzotikus országot választunk a nyaralásunk helyszínéül, akkor mindenképp figyeljük a helyiek tájékoztatását és kerüljük a nyílt vizet, de az bármelyik tengerre, vagy óceánra igaz, hogy szürkület után, esetleg viharos időben ne menjünk be a vízbe és főleg ne ússzunk mélyre, mivel a hőmérséklet lecsökkenése miatt a cápák kintebbre merészkednek.

Az, hogy a fenti felvétel valós-vagy sem, mi nem tudjuk megmondani, de mutatunk még néhány egyértelműen igazi felvételt olyan emberektől, akik találkoztak az Adria-tengerben cápákkal: