promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló videó a természetből, ilyen videó még nem készült: piranhák téptek darabjaira egy krokodilt
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közelről megmutatták a vérengző állatokat, a pusztítás amit másodpercek alatt végeztek emberfeletti.

A piranhák - az Amazonas sötét vizeinek éles fogú őrzői, melyek legendás ragadozó erejükkel és titokzatos természetükkel számtalan fantasztikus történet forrásai. Ezek a kis, ám annál veszélyesebb halak régóta foglalkoztatják az emberiséget: mélyen gyökereznek az ősi mítoszokban és modern tudományos kutatásokban egyaránt, miközben lenyűgöző képet festenek a természet alvilágának rejtett birodalmáról.

Kezdjük a piranhák rettenetes hírével - vérszomjas ragadozóként tisztelik őket, akiknek még egy hajó is könnyen áldozattá válhat. Bár ez a kép hihetetlenül vonzó, az igazság ennél sokkal kevésbé drámai. A piranhák valóban ragadozók, de inkább az elhullott állatok húsával táplálkoznak, és csak ritkán támadnak élőlényekre. Mégis, ha összegyűlnek nagy csoportokban, ahol az élelem kevésbé bőséges, akkor előfordulhat, hogy vadul támadnak mindent, ami útjukba kerül. Ez a viselkedésük teszi őket annyira félelmetessé és ez híresült el róluk a köztudatban is.

Nem csupán vérszomjas ragadozók, hanem lenyűgöző biológiai csodák is. Fogazatuk páratlanul éles és erőteljes, képesek áttörni még a legellenállóbb zsíros bőrt is. Ezen kívül rendkívül hatékonyan képesek szétmarcangolni a húst, hogy a lehető legtöbb tápanyaghoz jussanak. Különös színválasztékuk is lenyűgöző - néhány faj fémes színben ragyog, mások pedig vibráló vörös vagy sárga árnyalatokban pompáznak, ami a természet csodálatos festményének részét képezi.

Az Amazonas mocsarainak és folyóinak ősi őreiként a piranhák nem csupán a víz alatti élet kihívásaihoz alkalmazkodtak, hanem számos érdekességet rejtenek magukban. Például meglepően intelligensek, és rendkívül társas lények, akik között kifinomult hierarchiák alakulnak ki. Egyes fajok akár rituális táncokat is bemutathatnak a párosodás és a territóriumok meghódítása érdekében.

Az emberi kultúrában a piranhák számos legendában és mesében feltűnnek, gyakran félelmetes ábrázolásmódban. A valóság azonban azt mutatja, hogy ezek a halak sokkal inkább lenyűgözően alkalmazkodnak a környezetükhöz és nem vérszomjas szörnyetegek.

Félelmetes erejüket most egy különleges videón mutatták be, amit szemtanúk készítettek. Egy krokodilt téptek darabjaira. A videó megtekintése egyes olvasóinknak felkavaró lehet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás