promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa nevet kapott a krokodil, miután lemészárolta egy falu harmadát
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem engedték megölni, inkább bevonták egy tenyésztési programba.

A szakértők 75 évesre becsülik annak a nílusi krokodilnak a korát, amely 1991 és 2005 között szörnyű vérengzést vitt végbe Luganga településen. A kis ugandai faluban 80 ember halálát okozta, alkalmanként még a halászok csónakjába is beugrott.

A krokodilt a terroristavezér Bin Laden után Osamának keresztelték el. Három generáció óta terrorizálta a falu lakosait a közel 5 méter hosszú bestia, amely a hatalmas Viktória-tóban töltötte élete nagy részét.

A krokodil rendkívül ravasz és elképesztően vérengző volt. Sok-sok gyereket ragadott magával a víz alá, miközben a kicsik gondtalanul fürödtek, vagy megmerítették a tóban a vödreiket.

A helybéliek természetesen megpróbáltak végezni a ragadozóval, de ezt nem engedték meg nekik, a vadállatot ugyanis Uganda krokodiltenyésztési programjában kívánták felhasználni. 2005-ben sikerült befogni, ám ehhez

50 szakember és helybéli ügyességére volt szükség.

Az ugandaiak abban bíztak, hogy Osama több száz vagy több ezer utód létrehozásában működik közre. Nem környezetvédelmi megfontolások vezérelték őket, a krokodilok bőrét ugyanis értékes táskák és más divatcikkek alapanyagául értékesítik Olaszországba és Dél-Koreába.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás