promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A párizsi olimpia miatt Magyarországon rendkívüli dolgot vezettek be: négy napon keresztül teljesen ingyen nézhetjük meg ezeket a filmeket

A párizsi olimpia miatt Magyarországon rendkívüli dolgot vezettek be: négy napon keresztül teljesen ingyen nézhetjük meg ezeket a filmeket

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Az olimpia miatt négy napig ingyen nézhetjük ezeket a filmeket, de egy újdonságért egészen az év végéig nem kell fizetnünk.

Július 26-án kezdődnek a 2024. évi nyári olimpiai játékok Párizsban, amelyen a magyar csapat 180 sportolója is megméretteti magát. Ebből az alkalomból egy rendkívüli dolgot vezettek be Magyarországon, ami már csütörtöktől érvényes, ugyanis négy napon keresztül teljesen ingyen nézhetünk meg néhány megjelölt filmet, viszont egy újdonságért egészen az év végéig nem kell fizetnünk. Ezek olyan produkciók, amikkel kiválóan tudunk hangolódni az olimpiára, és még csak elő sem kell fizetnünk egyik streamingszolgáltatóra sem, és nem kell bajlódnunk azzal sem, hogy letöltsük valahonnan, elég csak néhány gombnyomás, és máris nézhetjük ezeket az alkotásokat.

A magyar streamingszolgáltató, a FILMIO vezette be, hogy ebben a négy napban ingyenesen elérhetővé teszi ezeket a filmeket, amik valamilyen módon kapcsolódnak az olimpiához. Ráadásul az egyik alkotás különlegessége, hogy rögtön újdonságként került fel a platformra, és egészen az év végéig díjmentesen megtekinthető marad, ez pedig nem más, mint

az 1984-es olimpiai játékokat feldolgozó, öt részes animációs sorozat, a digitálisan felújított Olympia ’84.

Surányi András Aranycsapat című dokumentumfilmje a legendás válogatott kialakulását, világra szóló sikeréig vezető útját, a csapat kudarcait, majd széthullásának történetét meséli el, korabeli híradófelvételekkel és a csapattagok visszaemlékezéseivel. A visszatekintés bemutatja a korszak társadalomtörténeti, politikai hátterét is, kontextusba helyezve a sportolók életútjának és karrierjének alakulását. A filmben megszólal Puskás Ferenc, Hidegkuti Nándor, Czibor Zoltán, Grosics Gyula, Sebes Gusztáv és Szepesi György.


A torna sport kiemelkedő csillagának egy évét követi a 100.születésnapjától a 101-ig Oláh Kata Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes című alkotása. A film naplóbejegyzésekből, régi és új interjúkból és archív felvételekből tárja fel egy olyan bajnok életét és életfilozófiáját, aki 10 olimpiai éremmel a XX. században sporttörténetet írt.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó, az első versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban. Pálinkás Norbert és stábja két éven át követte az Iron Lady-t a nagy sporteseményekre és otthonába is, a Katinka című film így nem csak sportolóknak inspiráló alkotás, hanem bárki számára, aki szeretné közelebbről megismerni a világhírű sportolót.


Los Angelesben az 1984-es ötkarikás játékokkal párhuzamosan Animációs Olimpiát rendeztek. "Az olimpia szellemében" szlogenre megfogalmazott, Magyarországról nevezett szellemes rövidfilmeket a Magyar Iparművészeti Főiskola egykori animáció szakos hallgatói, Dózsa Tamás, Békési Sándor, Zoltán Annamária, Szórády Csaba és Lehotay Zoltán készítették.