promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos szankció az UEFA-tól, a magyar válogatott drukkerei miatt szigorúbb büntetést szabtak ki

Súlyos szankció az UEFA-tól, a magyar válogatott drukkerei miatt szigorúbb büntetést szabtak ki

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Az eddiginél is több pénzt követelnek a Magyar Labdarúgó Szövetségtől az Európa-bajnokság után.

Nem sikerült túl fényesen a németországi Európa-bajnokság Magyarország számára. Ugyan Marco Rossi együttese az utolsó pillanatokig reménykedhetett a továbbjutásban, ez végül nem sikerült és a kiesés után a szövetségi kapitány is inkább hazautazott.

Ezt követően elindultak a találgatások, hogy Rossi marad-e a válogatott élén, a szakember erre reagálva néhány napon belül megerősítette, hogy folytatja a munkát. Szükség is lesz a ténykedésére, hiszen a Nemzetek Ligájában ismét kőkemény csoport vár Magyarországra, utána pedig jönnek a világbajnoki selejtezők, ahol ismét esély nyílhat arra, hogy 40 év után újra ott legyen a vb-n a magyar válogatott.

Az MLSZ-nek ugyanakkor egyelőre más feladatai vannak, kellemetlen hírek érkeztek ugyanis az UEFA felől, amely a kontinenstorna után kemény büntetéseket szabott ki azokra a szövetségekre, melynek drukkerei megszegték a szigorú szabályokat:

„A testület a lefolytatott fegyelmi eljárás során bizonyítottnak ítélte meg, hogy a Németország és a Skócia elleni mérkőzésen a magyar szurkolók egy része sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is »cigányozott«. A rasszista megnyilvánulások szankciójaként az UEFA a magyar válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésén nem engedélyezi a magyar szurkolóknak történő jegyértékesítést, azonban a büntetés végrehajtását kétéves próbaidőre felfüggeszti. Ezen kívül a határozat a magyar szövetséget 12 millió forintnak megfelelő pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”

– közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Mindezt azt is jelenti, hogy a korábbi, csaknem 38 millió forintnak megfelelő büntetés így már 50 millió forintra nőtt. A rasszista megnyilvánulások mellett a sportszerűtlen viselkedés miatt, így a tárgyak pályára dobása, valamint a pirotechnikai eszközök használata miatt is szankcionált az UEFA.