promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legjobb 8 között a magyar válogatott az EB-n, csak éppen nem úgy, ahogy azt vártuk
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végül is ez is eredmény, más kérdés, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség mennyire értékeli majd.

Ma már könnyen viccelődünk, tegnap ugyanis Marco Rossi végre megtörte a csendet és közölte, marad a magyar válogatott élén. Posztjában megköszönte a drukkereknek is a buzdítást, mint írta, legszívesebben mindegyikőjüket egyesével megölelné.

Valóban, láttuk a vonulásokat, a csodálatos koreókat, a lelkes családokat, a több tízezer örömittas magyart, akik Csoboth Kevin góljánál egymás nyakába ugorva ünnepelték azt a skótok ellen, ami Svájc és Németország ellen elmaradt. Habár nem jutottak tovább a mieink, az utolsó pillanatig izgulhattunk, és Skócia ellen legalább mosolyogva sétálhattak le a srácok a pályáról.

Igen ám, de a józanodás már kevésbé volt vidám. A kiesés, Rossi baljós nyilatkozata, a találgatások, mind-mind azt jelezték, hogy van még munka bőven, és ha ez nem lenne elég, az MLSZ még egy jókora büntetést is kapott a nyakába az UEFA-tól.

Az Európai Labdarúgó-szövetség mindösszesen 1 293 645 euró bírságot szabott ki ugyanis a szurkolói rendbontások miatt, Magyarország, Svájc, Horvátország, Albánia, Lengyelország, Szerbia, Románia és Belgium drukkerei pedig mindhárom mérkőzésen követtek el olyasmiket, ami miatt a szövetségnek fizetniük kell.

Franciaország és Spanyolország, valamint Szlovákia megúszta – előbbi kettő ugyan még kaphat büntetést. Magyarország mindenesetre a ranglista hetedik helyén szerepel, valamivel több mint 82 ezer eurós büntetéssel, ami nagyjából 32 millió forintnak felel meg, és a hetedik „helyre” volt elég.

Sovány vigasz, de a horvátok 220 ezer, az albánok pedig 171 ezer eurós bírságot kaptak, a „bronzémet” pedig a szlovénok szerezték meg 166 ezer euróval – írta meg az nb1.hu a The New York Times információira hivatkozva.

Még van hátra hét meccs az Európa-bajnokságból, így aki nagyon igyekszik, az begyűjthet további néhány fekete pontot az UEFA-tól, bár vélhetően erre kevésbé lesznek büszkék a szövetségek, mint az elért eredményekre.

A magyarok vonulása viszont tényleg bámulatos volt!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás