promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tömegtüntetés készül Marco Rossi miatt? A szurkolók véleménye egyértelmű, ilyenre még nem volt példa
Borítókép:  Profimedia/IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Marco Rossi és a magyar válogatott teljesítménye megosztotta a magyarokat.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nagyon népszerű mesternek számít mind a szurkolók, mind a játékosok körében. Dárdai Pál és Bernd Storck sikere után nagyon fontos volt, hogy egy megfelelő ember üljön le a kispadra, Rossi viszont készen állt a feladatra, a 2021-ben tartott EB-n ráadásul kiváló teljesítményt ért el a válogatottal.

A mostani, 2024-es Európa-bajnokság azonban finoman szólva sem sikerült ideálisan a magyarok számára, ez miatt pedig felmerült az opció, hogy Rossi távozhat a válogatott éléről. Ezt most sem a szurkolók, sem a játékosok, sem a szakma nem követeli, hanem az olasz menedzser dönthet úgy, hogy beadja a lemondását az eredmények miatt.

Rossi távozásával kapcsolatos hírek pedig heves tiltakozásokat váltottak ki a szurkolók, illetve a csapat tagjai részéről, méghozzá olyannyira, hogy még egy demonstrációt is szerveznek a kapitány mellett „Folytassa, mister! - szurkoló demonstráció Marco Rossi mellett”. A drukkerek a tervek szerint július 5-re, péntekre szerveznek demonstrációt a Szabadság téri szurkolói zónánál.

A drukkerek tehát egyértelműen kifejezik a véleményüket, azt akarják, hogy az olasz mester a csapat élén maradjon, nem is alaptalanul: az EB-t megelőzően kiváló játékot nyújtottunk, 14 mérkőzéses veretlenségi szériában voltunk sokáig. A kontinenstornán nagyon rosszul jött ki a lépés, ez azonban a legnagyobb válogatottakkal is előfordul, ez miatt nincs szégyenkezni való.

A magyar válogatott egyébként szeptember 7-én fog játszani legközelebb tétmérkőzést, akkor a Nemzeti Ligájában fogunk a mostani EB házigazdája, Németország ellen játszani az A divízió első mérkőzésén. A hármas számú csoportban ezen felül még Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfelünk, így bőven megvan az esély, hogy ebben a csoportban is bent maradunk, nem esünk ki a B ligába.

Forrás: Mandiner

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás