promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki lehet Marco Rossi utódja? Két jól ismert név már korábban is szóba került, a magyar foci is profitálna a visszatérésükkel
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hazament Rossi, ám most az is kérdéses, hogy ősszel egyáltalán visszatér-e? Tényleg aktuális lehet a kapitánykérdés?

Emberemlékezet óta nem jutott ki a magyar válogatott egyenes ágon kontinenstornára, így az őszi teljesítményt látva joggal reménykedhettek a drukkerek, hogy az Európa-bajnokságon akár meglepetést is okozhatnak Szoboszlaiék.

A Svájc elleni vereség azonban egy valóságos arculcsapással ért fel, a németek elleni tisztes helytállás pedig csupán egy kétgólos vereséghez volt elegendő. A skótok elleni meccs utolsó másodperceiben aztán végre euforikus pillanatok következtek, ám hiába az utána következő napok idegőrlő izgalmai, a matek nem jött ki, így a válogatottunk végül lecsúszott az egyenes kieséses szakaszról.

Az okokat lehet persze találgatni, de talán így utólag már felesleges, az biztos, hogy az elvárások magasan voltak, ami nem feltétlenül szerencsés dolog. Az viszont a kiesésnél is sokkal aggasztóbb, hogy Marco Rossi még nem tudta biztosan megmondani, hogy mi lesz ősszel, szavaiból pedig arra is lehetett következtetni, hogy akár még a távozása is benne lehet a pakliban, annak ellenére, hogy szerződése 2026-ig szól az MLSZ-nél.

Rossi a következő hetekben várhatóan alaposan átgondolja a hogyantovábbot, ami viszont reményre adhat okot, hogy már korábban is volt hasonló helyzet, a szövetség pedig minden bizonnyal megpróbálja majd meggyőzni őt a folytatásról – már ha egyáltalán szükség lesz erre.

Az olasz mester annak idején, az Albánia elleni vb-selejtezős vereségek után egyszer már elgondolkodott arról, hogy feláll a kispadról, és már akkor megindultak a találgatások, hogy ki jöhetne a helyére. Akkor úgy vélték, hogy Dárdai Pál és Szerhij Rebrov is esélyes lehet, ami nem is légből kapott dolog, hiszen mindketten letették már a névjegyüket a magyar labdarúgásban. Arról nem is beszélve, hogy ma is ugyanúgy aktuális lehet a nevük, Dárdai ugyanis a szezon végeztével elköszönt a Hertha kispadjától, Rebrov helye pedig korántsem biztos az ukrán válogatott élén az Eb-kiesést követően.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás