promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Arcpirítóan kevés Marco Rossi fizetése, huszadannyit kap, mint a legtöbbet kereső kollégája
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott szövetségi kapitányának fizetése a sereghajtók között van.

Idén már hat éve annak, hogy Marco Rossi átvette a magyar válogatott kispadját. Amit azóta letett az asztalra, a drukkerek legmerészebb álmaiban sem szerepelt, hiszen nem elég, hogy Magyarország kvalifikálta magát a legutóbbi két Európa-bajnokságra, az utóbbira csoportelsőként jutott ki a nemzeti csapat.

Ilyen teljesítményre évtizedek óta nem volt példa, éppen ezért némileg meglepő tény, hogy Marco Rossi fizetése egészen csekély a kollégáihoz képest. Persze magyar viszonylatban azért valószínűleg kevesen panaszkodnának az összeg miatt, egyes válogatottak szövetségi kapitányai nagyságrendekkel nagyobb pénzeket kapnak a szövetségütől.

A Finance Football összeállítása a németországi Európa-bajnokságra kijutott 24 nemzet edzőjének fizetését vizsgálta. A lista szerint az első helyen Anglia szövetségi kapitánya, Gareth Southgate áll a fizetések tekintetében, ő 5,8 millió eurónak megfelelő fontot vihet haza, ami átszámítva több mint 2,25 milliárd forintot jelent!

Utána következik Julian Nagelsmann, a fiatal tréner a Bayern München után Németország kispadja felé vette az irányt, ahol 4,8 millió euró az éves apanázsa, ami még mindig 1,86 millárd forintnak felel meg. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a portugálok trénere, Roberto Martínez áll, kereken 4 millió euróval.

Marco Rossit nevét csupán a felsorolás utolsó hányadában találjuk, a magyarok szövetségi kapitánya évente 300 ezer euró fizetést kap, ami valamivel több mint 116 millió forint. Ez havi szintre lebontva 9,7 millió forint, ami persze első ránézésre rengetegnek tűnik, de minden csak viszonyítás kérdése, a labdarúgás berkeiben ez bizony nem számít túl magas összegnek.

Rossi a lista 20. helyén áll, mögötte csupán a szlovén, a cseh, a román, valamint a georgiai kapitány szerepel. Utóbbi az a Willy Sagnol, kinek neve szintén a Bayern Münchenből lehet ismerős. Sagnol évi 200 ezer euróért vállalta el a munkát, és egyből óriási meglepetést okozott, hogy a görögöket kiejtve kivezényelte az Eb-re a georgiai válogatottat.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás