promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi különleges elismerésben részesült a győztes meccs után, ezzel José Mourinho-val és Jürgen Klopp-pal került egy ligába
Borítókép:  RTL
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Koszovó elleni győztes meccs után a magyar válogatott szövetségi kapitánya is elérte, amit korábban csak az említett két edzőnek sikerült.

Kedden a Puskás Ferenc stadionban fogadtuk Koszovó nemzeti válogatottját egy barátságos meccsre, amit bár végül két góllal sikerült megnyernünk, több szakértő is úgy értékelte a mérkőzést, hogy nem voltak igazán formában a mieink. A foci azonban egy ilyen sport, az sem számít ha az ellenfél végig jobban játszik és éles helyzeteket alakít ki, ha a végén a mi nevünk mellett szerepel több gól az eredményjelző táblán. Ha visszaemlékszünk, az Európa-bajnoki kvalifikáció utolsó meccsén sem remekelt annyira a válogatott mint korábban, de ezzel együtt is sikerült kivívni a csoportelsőséget.

Tegnap is így történt, Marco Rossi csapata kétgólos fölénnyel küldte haza a balkáni csapatot, de a meccs nem volt igazán emlékezetes. A válogatott nem uralta egyértelműen a nálánál most jóval lentebbre rangsorolt Koszovóval való játékot, a vendégek egy kicsit még többet is birtokolta a labdát, mint a mieink, és több lövésük is volt - igaz egyik sem bizonyult veszélyesnek, ráadásul a vendégcsapat rengeteg sárgalapot is begyűjtött (szám szerint ötöt).

Viszont ahogy a mondás tartja: a győzelmen nincs mit magyarázni.

 A második félidőben végül Nagy Zsolt góljával sikerült az áttörés, amit a végjátékban Szoboszlai Dominik is megtoldott eggyel - ám a mérkőzés legnagyobb hősei mégsem ők voltak, hanem valaki egészen más (erről itt írtunk a minap). A mesterséges intelligenciával LEGO készleteket gerenáró Napi Kocka viszont úgy látta, hogy a nap hőse Marco Rossi volt, ezért ő is megkapta a maga képzeletbeli LEGO készletét.

Ezt az elismerést korábban csak Jürgen Klopp és José Mourinho érdemelte ki (a teljesség érdekében cikkünk végén az ő LEGO készletüket is megmutatjuk), előbbi egy számunka igencsak szomorú hírt követően (a Liverpool vezetőedzője a szezon végén elhagyja Szoboszlai Dominik klubcsapatát, sokat köszönhet neki a játékos), a bajnoki címeket halmozó, imádnivalóan utálatos portugál labdarugóedző pedig akkor, mikor kiderült, hogy menesztették az AS Romától.

Marco Rossi LEGO készletéhez nem szükséges különösebb magyarázat, hiszen már 6 éve nagy sikerrel irányítja a válogatottat, mindenesetre a tegnapi győztes meccsig kellett várni, hogy ilyen formában is elismerjék a munkáját:

"Idén éppen 60. születésnapját ünneplő Marco Rossi-ról készítettem egy tervet. Ha valaki, akkor ő tényleg megérdemelné, mert rengeteget tett a magyar fociért. A klubokra nem tud hatással lenni (egy Honvéd bajnoki cím nem csinál nyarat), de amit válogatott szinten ki lehetett hozni ebből a keretből, azt maximálisan kihozta. Talán még többet is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás