promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Bud Spencer & Terence Hill LEGO-szettet keresheted a hazai boltok polcain, nagyon csekély az esélye annak hogy szembe találod magad velük a valóságban is
Borítókép:  Napi LEGO Facebook
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ma már mindenféle franchise, filmsorozat megtalálható a LEGO kínálatában, Harry Potter, Jóbarátok, miért pont Bud Spencer lenne a kivétel?

Nagyot változott a világ alig két évtized alatt, legalábbis a LEGO szempontjából. Addig csupán a képzeletünkre hagyatkozhattunk, ha egy általunk szeretett film díszleteit, járműveit a kis LEGO kockákból is fel akartunk építeni, esetleg eljátszani a jeleneteket, de ez 1999-ben teljesen megváltozott.

Ekkor jelent meg az új Star Wars trilógia első része, és ezzel kezdetét vette a folyamat, amiben a legkülönfélébb filmes franchise-okat is megszerezhetjük a boltok polcairól LEGO formátumban.

Nem kellett már azzal bajlódni, hogy más készletekből ollózzuk össze az áhított művet, kedvenc hőseinket a külön az erre a célra gyártott speciális alkatrészekből építhettük meg.

 A aort a Star Wars és a Micimackó Dupló nyitotta, a Lucas Arts és a Disney már ebben az időszakban is szoros együttműködést folytatott, kihasználva a merchandising területén rejlő addig kiaknázatlan lehetőségeket.

A szellem kiszabadult a palackból, és ma már szinte mindennek kapható a LEGO verziója, Indiana Jones, Halálos iramban, Marvel, & DC, Bolondos dallamok, Szellemirtók, Avatar, még Jóbarátok és Stranger Things készletet is lehet kapni

- igaz, ez a felnőtteknek szóló, és jóval borsosabb árú IDEAS termékcsaládban kaphatóak. És akkor ezek még csak a filmes franchise-ok, a sportokról (NHL, NBA, Adidas, stb.), járművekről (Ferrari, Mercedes, stb.), egyéb cégekről még nem is beszéltünk. A teljes listát egyébként itt találjátok, több száz franchise-ról van szó.

Mégis mindig akad valami, amiről a LEGO úgy tűnik, hogy megfeledkezett, és a magyarok számára minden bizonnyal ilyenek a Bud Spencer és Terence Hill filmek, amiken generációról generációról gyerekek egész sora nő fel még ma is.

A Bud Spencer filmek iránti rajongás igazi hunagrikum, rajtunk kívul csak olaszországban és a volt kelet-németországi blokkban övezi akkora rajongás a két sztárt, mint itt a Kárpát-medencében, így a mi fejünkkel nézve egészen érthetetlen is, hogy eddig miért pont a két jóbarát maradt ki a sorból, akik majdnem 20 közös filmen keresztül osztogatták a csattanós pofonokat.

Pedig a legelszántabb rajongók bizony próbálkoznak, 2021-ben 2022-ben és 2023-ban is készült olyan látványterv a LEGO Ideas oldalára, ami a két pofonosztót helyezte a középpontba.

Ezen az oldalon ha elég szavazatot ér el a munkád, akkor a LEGO akár a valóságban is a piacra dobhatja, ezzel már magyar tervezőknek is volt sikere: 2021-ben Fehérvári Donát csocsó asztala készült el, 2019-ben pedig Szabó Máté tervei alapján, de már új tervezők keze által kapott végleges formát a 90. születésnapját ünneplő Mickey egér gőzhajója készlet.

Bud Spencerék azonban egyelőre sehol, és nem úgy áll a helyzet, hogy ez hamarosan változni fog.

Nem sokkal szilveszter előtt azonban a Napi LEGO Terence Hill és Bud Spencer párosának is megadták a végtisztességet, hiszen az olasz páros filmjei sok családban még ma is a szilveszteri program kihagyhatatlan elemeinek számítanak.

Az oldal korábban nagy sikerrel képzelte el, hogy milyen lenne a Sátántangó vagy a Győzike, esetleg a Kiszel Tünde és a Tóth Gabi szett, most Bud és Terrence is kapott egy AI által generált készletet, amit ha a valóságban is kapni lehetne, mi már biztosan lekapkodtuk volna a polcokról.

Egyelőre azonban csak a híres pisztácia jelenetet tudjuk eljátszani a boltokban, mikor a Bud Spenceres és Terence Hilles készletek felől érdeklődünk. Értjük, hogy nem volt kapható soha, de azért mi mégis vennénk, le ne felejtsék a végéről!

Egyszer talán a LEGO is rászánja magát, hogy kijöjjön valami hasonlóval:

Persze, nem csak mi fantáziálunk arról, hogy jó lenne egy pofás kis spagetti-westernes LEGO, egy olasz rajongó például egyéni minifigurákat készít, amikhez különleges, exkluzív dobozokat is gyárt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás