promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Pofátlan lehúzás Budapest egyik legforgalmasabb vendéglátóhelyén? Kiszámláztak a vendégnek egy olyan szolgáltatást, amit nem is kapott meg

Pofátlan lehúzás Budapest egyik legforgalmasabb vendéglátóhelyén? Kiszámláztak a vendégnek egy olyan szolgáltatást, amit nem is kapott meg

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Újabb magyar vendéglátós botrány van készülőben, csak úgy fröcsögnek az emberek a közösségi médiában, ez a hely kiszipolyozza a vendégeket.

A magyarok szinte egy emberként háborodtak fel nemrég, amikor valaki kiposztolta a Facebookra, hogy mennyire rosszul járt egy tihanyi cukrászdában. A vendég az Apátsági Rege Cukrászdában járt, s bár a kilátás mesés volt, arra nem számított, hogy a számla végül ilyen borsos lesz.

A vendég egy fotót is készített a kapott számláról, melyet feltöltött a közösségi médiába: a számlán tökéletesen látszik, hogy megdöbbentően magas árakkal dolgozik a cukrászda. A végösszeg ugyanis közel 50 ezer forintra rúgott, a szervizdíj pedig nem kevesebb, mint 6000 forint volt.

A tihanyi cukrászdás balhé után pedig felpörgött a sztorizgatás a lehúzósnak vélt magyar vendéglátóhelyek kapcsán: egy vendég most egy Facebook-csoportban osztotta meg, mennyire ledöbbent, ugyanis a Budapest szívében található Fröccsterasz kissé megkérdőjelezhető módon számolja fel a díjakat. A posztoló teljesen kiborult, hiszen ahogy írta is:

"Az italra amiért én megyek a pulthoz szintén felszámolják a szervízdíjat."

A posztra szinte azonnal záporoztak a reakciók, rengetegen ledöbbentek, a legtöbben pedig igazat is adtak a posztolónak, mondván, ez csak lehúzás. A kommentelők egy része feltette a kérdést, minek kell fizetni a szervizdíjat, ha a vendégnek kell odamennie a pulthoz az italért, sőt, még vissza is kell vinnie a poharat. Egy kommentelő például ennek kapcsán feltette az 50 milliós kérdést:

"Maradjak mosogatni is?!"

Valaki más pedig azt kezdte el fejtegetni, hogy a blokkon látható 860 forintos szervizdíj mellett "akár még 0 forintért is megéri dolgozni a vendéglátósoknak", mondván, ha egy óra alatt kiszámláznak 10 ilyen szervizdíjat, az 8600 forint, ha pedig ezt egy 10 órás munkaidővel számoljuk, az már 86 ezer forint. 

Sokan már jártak a Fröccsterasz nevű helyen és meg is osztották személyes tapasztalataikat: a legtöbben arra panaszkodtak, hogy a kiszolgálás nagyon rossz, a megrendelt és kiadott ételek bőven hagynak maguk után kivetnivalót, sokan például égett kenyeret kaptak, épp úgy, mint a posztoló.

Ugyanakkor a kommentszekcióban megjelent egy másik tábor is, mely azon értetlenkedett, hogy mi a problémája a posztolónak és a kommentelők többségének: egy felhasználó például elővette a posztolót, mondván, "ha nem telik rá, menj a közértbe sörért, otthon meg süthetsz melegszendót". Habár a hozzászólásra csak nevetős reakció érkezett, volt egy kommentelő, aki egyetértett vele, állítva, hogy a vendégnek indokolt esetben joga van megtagadni a szervizdíjat.