promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen bunkó beszólást kapott egy balatoni strand büféjében egy vendég, sokan teljesen kiakadtak rajta
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hangnemmel voltak óriási bajok, külföldi példákat hoztak fel a hozzászólók.

A vendéglátás helyzete meglehetősen érzékeny téma Magyarországon, az ország érezhetően két részre oszlik: az egyik, aki élvezni szeretné, amit a pénzéért kap, a másik pedig megélni ebből. Nem mindig teljesülnek ezek a vágyak maradéktalanul, ekkor jön az elégedetlenkedés, sokszor mindkét oldalról teljesen jogosan.

A balatoni vendéglátás egy külön műfaj, hiszen néhány hónapra koncentrálódik a csaknem teljes éves forgalom, ezért óriási a hajtás, és nem biztos, hogy itt találkozunk a legtürelmesebb, mosolygós pincérekkel. Ez nem is lehet elvárás, de a kölcsönös tisztelet rendkívül fontos lenne, ami ezúttal nem teljesült.

A Threads magyar bugyrában volt ugyanis olvasható egy sztori, amiben egy fiatalember leírta, hogy egy balatoni strandon kikért egy cappucinót, majd leült az egymást érő asztalok közül az egyikhez a szinte üres placcon, mire a másik büféből kijött az eladó:

„Ott idd meg, ahol vetted!”

– felkiáltással.

Habár a fiatalember valóban nem jó asztalhoz ült, ám a hangnem teljesen indokolatlan volt, meg is jegyezte, hogy ahhoz a büféhez nem meg vissza többé.

A kommentek többsége úgy vélekedett, hogy ezek miatt az esetek miatt nem túl fényes a balatoni vendéglátás megítélése, más pedig külföldi példával jött:

„Görögország, Korfu. Full tele Kostats tavernája Messonghiban, hatan bementünk. Kérdezik, hogy van-e foglalásunk? Mondjuk sajnos nincs. Nem baj, hoztak két plusz asztalt, hat széket és három perc múlva ültünk”

– írták.

Egy másik hozzászóló szerint ugyanakkor külföldön sem minden rózsás:

„Van itt baj, de tényleg. Bár külföldön is jártunk úgy, hogy nem mindannyian fogyasztottunk. Négyből egyikünk pont nem kért semmit. Megkapta, hogy ő nem ülhet le egy asztalhoz velünk, mert csak aki fogyaszt, az ülhet le. Na akkor ott az egész város feketelistás lett számomra”

– fogalmazott.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás