promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen bunkó beszólást kapott egy balatoni strand büféjében egy vendég, sokan teljesen kiakadtak rajta

Hihetetlen bunkó beszólást kapott egy balatoni strand büféjében egy vendég, sokan teljesen kiakadtak rajta

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A hangnemmel voltak óriási bajok, külföldi példákat hoztak fel a hozzászólók.

A vendéglátás helyzete meglehetősen érzékeny téma Magyarországon, az ország érezhetően két részre oszlik: az egyik, aki élvezni szeretné, amit a pénzéért kap, a másik pedig megélni ebből. Nem mindig teljesülnek ezek a vágyak maradéktalanul, ekkor jön az elégedetlenkedés, sokszor mindkét oldalról teljesen jogosan.

A balatoni vendéglátás egy külön műfaj, hiszen néhány hónapra koncentrálódik a csaknem teljes éves forgalom, ezért óriási a hajtás, és nem biztos, hogy itt találkozunk a legtürelmesebb, mosolygós pincérekkel. Ez nem is lehet elvárás, de a kölcsönös tisztelet rendkívül fontos lenne, ami ezúttal nem teljesült.

A Threads magyar bugyrában volt ugyanis olvasható egy sztori, amiben egy fiatalember leírta, hogy egy balatoni strandon kikért egy cappucinót, majd leült az egymást érő asztalok közül az egyikhez a szinte üres placcon, mire a másik büféből kijött az eladó:

„Ott idd meg, ahol vetted!”

– felkiáltással.

Habár a fiatalember valóban nem jó asztalhoz ült, ám a hangnem teljesen indokolatlan volt, meg is jegyezte, hogy ahhoz a büféhez nem meg vissza többé.

A kommentek többsége úgy vélekedett, hogy ezek miatt az esetek miatt nem túl fényes a balatoni vendéglátás megítélése, más pedig külföldi példával jött:

„Görögország, Korfu. Full tele Kostats tavernája Messonghiban, hatan bementünk. Kérdezik, hogy van-e foglalásunk? Mondjuk sajnos nincs. Nem baj, hoztak két plusz asztalt, hat széket és három perc múlva ültünk”

– írták.

Egy másik hozzászóló szerint ugyanakkor külföldön sem minden rózsás:

„Van itt baj, de tényleg. Bár külföldön is jártunk úgy, hogy nem mindannyian fogyasztottunk. Négyből egyikünk pont nem kért semmit. Megkapta, hogy ő nem ülhet le egy asztalhoz velünk, mert csak aki fogyaszt, az ülhet le. Na akkor ott az egész város feketelistás lett számomra”

– fogalmazott.