promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ügyeskedik a pincér a debreceni étteremben: addig nem volt hajlandó kihozni a számlát, míg meg nem ígérték, hogy kap borravalót

Ügyeskedik a pincér a debreceni étteremben: addig nem volt hajlandó kihozni a számlát, míg meg nem ígérték, hogy kap borravalót

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

10 ezer forintra gondolt, teljesen megkopasztotta a vendégeit.

Nándi randevúzni vitte a kiszemeltjét egy debreceni étterembe, nagyon szerette volna lenyűgözni a lányt, azonban élete legkellemetlenebb élményét kellett átélnie:

Sziasztok! Igazából gondolom mindenki tök lúzernek fog gondolni, meg majd arra gondolni, hogy bezzeg ha ő lett volna ott... de az a baj, hogy nekem mindig is bajom volt az érdekérvényesítéssel és utálom a konfliktust. Egy társkereső appon megismerkedtem egy nagyon kedves és szép lánnyal és én azt gondolom, hogy egy férfi igenis költsön az első randin, így én nem bánom, ha étteremben találkozunk az első randin. Ez a hölgy is örült a gálánsságomnak, felajánlottam neki, hogy válasszon egy helyet. Választott is, eleve nem volt túl olcsó, de úgy voltam vele, hogy most már nem visszakozom. A randi előtt azonban eltört a biciklim, ami nekem a mindennapjaim egyik fontos használati eszköze, ez nem várt kiadás volt, így eléggé kiszámolva mentem a randira. De összeadtam, elvileg ki kellett volna jönni a pénzből, amit vittem.

Odaérve egy kedves pincért kaptunk, aki meg is mutatta a helyünket. Én foglaltam asztalt, a lánynak azonban nem tetszett amit adtak és kért egy másikat. A pincér erre húzta a száját, mivel a kétszemélyes asztal helyett egy négyszemélyes tetszett meg neki de átültünk. A lány tényleg nagyon szép volt, jól el is beszélgettünk és említette, hogy mennyire fontos neki, hogy egy férfi magabiztos és határozott legyen, mert ő eléggé bizonytalan tud lenni. Így amikor odaért a pincér felvenni a rendelésünket, elkezdtem kérdezgetni a borokról, honnan van a hal, honnan van a marha, megköszöntem a válaszait és átbeszéltük a rendelést. Visszaérve még feltettem neki pár kérdés és nem tudom, hogy ez soknak számít-e. A lányról kiderült, hogy ételérzékeny és nagyon figyel a táplálkozásra, így ő is elmondta melyik fogást hogy szeretné, kicsit variált valóban, de mit csináljon, ha szegény nem ehet meg egy csomó mindent? Harmadik körben is visszatért a pincér, ekkor is még volt néhány kérdésünk, majd rendeltünk. 

Lényeg a lényeg, hogy szerintem egy étterem dolga a megfelelő tájékoztatás, így nem kellene hogy gondot okozzon az, ha teszünk fel kérdéseket. A főételnél és a desszertnél is beszélgettünk a pincérrel, de rendeltünk, végül bort is sikerült választanunk. Egyszer még odajöttek, hogy nem-e ülnénk át, mert érkezett egy család és nem tudnak leülni, mivel már csak kétszemélyes helyek vannak, de ezt elutasítottuk. Végül intettem a pincérnek, hogy fizetnénk. A pincér félrehívott (ezt meg kell hagyni, hogy nagyon diszkrét volt) és azt mondta, hogy ma egész nap csak minket tudott kiszolgálni és ugráltattuk, illetve az étterem is bukott a négy fős családon, így amolyan borravalóként hozzá fog írni a számlához 10 ezer forintot, mivel az egész étterem csak a mi kérdéseinkkel, meg a "csajom" ételallergiájával foglalkozott.

Teljesen meg voltam döbbenve, és ráadásul nem is volt nálam annyi pénz. Azt mondta, hogy akkor nyugodtan kérjek a lánytól, de emberileg ez így fair. Nagyon zavarba jöttem és végül kértem a randipartneremtől pénzt. Nagyon meglepődött, de odaadta. Kimentünk az étteremből és elmeséltem neki, hogy mi történt, nagyon megdöbbent, végül pedig azt mondta hogy nem szeretne folytatást, mert ilyen tutyimutyi férfival nem tudna mit tenni, szerinte egyszerűen ott kellett volna hagynunk az ebéd árát és még ki is kellett volna osztani a pincért, amiért így beszélt rólunk.

Nagyon mérges vagyok a kialakult helyzet miatt.

*A levélben közölt információk igazságtartalmáért oldalunk nem tud felelősséget vállalni.